|

Kağıthane mağdurları için 745 bin liralık kaynak aktarıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kağıthane'de mağdur olan 149 haneye toplamda 745 bin lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

09:30 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 09:46 - 25/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Kağıthane'de çöken binanın bulunduğu alan.
Kağıthane'de çöken binanın bulunduğu alan.

İstanbul Kağıthane'de geçtiğimiz günlerde bir inşaatın istinat duvarının çökmesinin ardından tahliye edilen 4 katlı bina çöktü. Bölgede risk altında olan 21 bina ise tahliye edildi.



4 katlı binanın çökmesinin ardından bir başka bina da risk nedeniyle tahliye edilerek kontrollü şekilde yıkıldı.

VALİLİK: HANE BAŞINA 5 BİN TL

İstanbul Valisi Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Yıkacağımız 31 nolu bina ve yıkılan 22 nolu binanın gayrisindeki 19 binayı da güvenlik gerekçesiyle boşalttık, risk analizi yapılacak. Risk analiz raposunun sonucuna göre kentsel dönüşüm hızla yapılacak. 98 haneye 5 bin TL maddi yardım yapılacak" dedi.


BAKAN KURUM: KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK

Dün göcük meydana gelen mahalleye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, "Çalışmalar sonucu burada riskli gördüğümüz alanlarda kentsel dönüşümü başlatacağız" dedi. Kurum, kentsel dönüşüme finansman desteği de verileceğini kaydetti. Zeminin riskli olup olmadığına ilişkin çalışma yapıldığını ifade eden Kurum "Bu alanda az katlı kentsel dönüşüm projelerini yapacağız" dedi.

Bakan Kurum inşaat firması hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

745 BİN TL'LİK KAYNAK AKTARILDI

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde çöken binayla ilgili bir açıklamada bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk, Kağıthane'de mağdur olan 149 haneye toplamda 745 bin lira kaynak aktarıldığını bildirdi.


#Aile
#Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı
#Kağıthane
5 yıl önce
default-profile-img