|

Kara Kıta petrolün de merkezinde

Afrika kıtası, hem kuzeyde hem de Sahra Altı'nda devam eden petrol üretimi ve çıkarılmayı bekleyen rezervleriyle dünya enerji piyasasının önemli oyuncularından biri olma yolunda ilerliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 02:09 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Petrol rezervinin 129 milyar 200 milyon varili Afrika'da bulunuyor.
Petrol rezervinin 129 milyar 200 milyon varili Afrika'da bulunuyor.

Dünyadaki yaklaşık 1 trilyon 700 milyar varil kanıtlanmış petrol rezervinin 129 milyar 200 milyon varili Afrika'da bulunuyor. Küresel petrol piyasasına arz edilen 95 milyon varil petrolün de 8,2 milyon varili Afrika'da üretiliyor.

ZİRVEDE LİBYA VAR

Kıta genelinde Libya, Nijerya, Angola, Cezayir ve Mısır petrol rezerv miktarına göre ilk 5 ülke olarak sıralanıyor. Libya, 48,4 milyar varil petrol rezerviyle kıtanın en fazla petrolüne sahip ülkesi. Nijerya 37,1 milyar varille ikinci ve Angola da 12,7 milyar varil ile üçüncü sırada bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika ülkelerinden Zimbabve’nin kuzeyindeki Muzarabani bölgesinde büyük bir petrol ve doğal gaz rezervinin keşfedildiği açıklandı.

Zimbabve'de büyük rezerv keşfedildi

Zimbabve Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa, rezervin Avustralyalı petrol arama şirketi Invictus Enerji tarafından keşfedildiğini bildirdi. Bu keşfin yanısıra başka bölgelerde de arama çalışmaları devam ederken, 200 kilometrelik bir alanda keşfedilen rezervdeki ilk kuyunun 2020'de faaliyete geçmesi planlanıyor.

  • Petrolü en fazla Nijerya üretiyor
  • Petrol üretiminde Nijerya günlük 2,36 milyon varille kıtada birinci sırada yer alıyor. Nijerya’yı 1,71 milyon varille Angola ve 1,52 milyon varille Cezayir takip ediyor. Afrika’nın en fazla petrol rezervine sahip ülkesi Libya’da ise siyasi istikrarsızlık nedeniyle günlük 0,5 milyon varil üretim yapılabiliyor. Afrika’da en ucuz benzin sırasıyla Nijerya, Mısır, Angola, Etiyopya ve Tunus’tan temin ediliyor.
#Petrol
#Afrika
5 yıl önce