|

KDV reformunu birkaç aya kadar tamamlarız

İstihdam, üretim ve yatırımı arttırmak için bir dizi çalışma yapan hükümet, şikayetlerin yoğunlaştığı KDV’ye de el atıyor. İhracatçıları dinleyen Maliye Bakanı Ağbal, “KDV sistemi, bu haliyle sürdürülebilir değil. Üzerinde çalışıyoruz. Birkaç aya tamamlarız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 08:15 - 21/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
TİM Başkanı Büyükekşi ise ihracatçının 38 sorununun 20'sinin KDV ile ilgili olduğunu söyledi. Yeşil pasarort hakkında da bilgi veren Büyükekşi, “Şu ana kadar 4 bin 400 ihracatçı yeşil pasaport sahibi oldu” dedi.
TİM Başkanı Büyükekşi ise ihracatçının 38 sorununun 20'sinin KDV ile ilgili olduğunu söyledi. Yeşil pasarort hakkında da bilgi veren Büyükekşi, “Şu ana kadar 4 bin 400 ihracatçı yeşil pasaport sahibi oldu” dedi.

Türkiye’de istihdamı, üretimi ve yatırımı arttırmak için bir dizi çalışma başlatan hükümet, şimdide KDV’ye el atıyor. Dün İstanbul'da yapılan Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) “Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı”na katılan Maliye Bakanı Ağbal, “KDV sistemi, bu haliyle sürdürülebilir değil. Üzerinde çalışıyoruz” dedi.

BİRKAÇ AY SÜRER

KDV’nin tüketimi vergilendirmesi gerektiğini belirten Ağbal, mevcut kanunun tüketimi değil üretimi, yatırımı, işletmeleri ve ihracatı vergilendiren bir vergiye dönüştüğünü söyledi. İhracatçıların, ticaret ve sanayi odalarının KDV Kanunundan şikayetçi olduğuna dikkat çeken Ağbal, “KDV Reformu kapsamında TİM’in görüşlerini birinci ağızdan dinleyeceğiz. Bütün sivil toplum örgütlerinden de yavaş yavaş görüşler gelmeye başladı. İnşallah birkaç ay içerisinde bunları toparladıktan sonra bütün bu çalışmaların bulgularını masaya koyacağız ve yine sizlerle birlikte KDV reformunu yapacaksak nasıl yapacağımızı birlikte kararlaştıracağız" diye konuştu.

Övmek için değil şikayet için arayın

Ağbal, bu sistemden kendilerinin de şikayetçi olduğunu kaydederek, az sayıda firmadan KDV topladıklarını, milyonun üzerinde işletmenin hiç KDV ödemediğini bildirdi. Reel sektörün devletten 140 milyar lirayı aşan bir KDV alacağı olduğunu aktaran Ağbal, “Biz size borçluyuz. Birlikte ilerleyeceğiz. Ne zaman başınız sıkışsa, bir yanlışı görünce beni arayın. Methetmek için değil şikayet etmek için arayın" çağrısında bulundu.


#KDV
#Reform
#İstihdam
7 yıl önce