|

Geçen yıl yalanlamıştı, bu yıl satın alıyor

Migros’un sahibi Anadolu Grubu, Kipa’dan sonra Uyum Marketleri’de alıyor. Uyum’da çalışanlara satın alma kararı bildirildi ve ihbar süresi başlatıldı. Migros ile Kipa birleşmesini ağustosa erteleyen grup, Uyum’un elindeki 60 marketle özellikle büyük sitelere girmiş olacak.

Yeni Şafak
09:54 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 11:48 - 12/03/2018 Pazartesi
Diğer
Anadolu Grubu Uyum Marketleri'ni de satın alıyor
Anadolu Grubu Uyum Marketleri'ni de satın alıyor

1998’de kurulan ve 2012’de Uyum Marketler zincirini satın alarak büyüyen Makro Market, ödeme sıkıntısına girmiş, geçen ekim ayında da konkordato ilan etmek zorunda kalmıştı.

YALANLAMIŞTI

Bu gelişmenin hemen sonrasında ise Makro Marketleri, Anadolu Grubu’nun sahibi olduğu Migros’un satın alacağı öne sürülmüş, ancak bu haber yalanlanmıştı.
Bu haberin öznelerinden Anadolu Grubu, Migros’u BC Partners’tan 2015’te satın almıştı. Böylece grup gıda perakendeciliğine de iddialı bir giriş yapmıştı. Ardından Tesco’dan Kipa Market Zincirleri’nin satın alınması geldi. 2016 sonunda Kipa’yı bünyesine katan Migros, sektörde BİM’den sonra ikinci büyük grup olarak yer alıyor.

TARİH 15 MART

Migros, geçen yıl çıkan haberleri reddetse de sonunda Makro ile masaya oturdu, ancak ilgilendiği marka Makro değil Uyum Marketler oldu.
Hürriyet'in edindiği bilgilere göre görüşmeler tamamlandı.

PERSONELLERLE GÖRÜŞÜLECEK

Bugünlerde tüm Uyum Market çalışanlarına Migros’a satılma kararı açıklanarak ihbar süreleri verildi. 40 günlük bu süre içinde Migros, çalışmak isteyeceği personelle de görüşmeler yapacağını bildirdi.
Migros’un satın alma kararını açıklama tarihinin ise 15 Mart olacağı belirtiliyor.
#Migros
#Uyum
#Kipa
#Anadolu grubu
6 yıl önce