|

Kırmızı et fiyatına Kurban Bayramı freni

Son aylardakırmızı etin kilogram fiyatı nın 27 liraya kadar yükseldiğini belirten TÜKETBİR Başkanı Tunç, Kurban Bayramı etkisinedeniyle fiyatlarda artış olmayacağını kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 21:04 - 1/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Genel Başkanı Bülent Tunç, Kurban Bayramı'nın piyasalardaki etkisinin en az 4-5 ay sürmesi nedeniyle et tüketiminin artmayacağı için kırmızı et fiyatlarında artış beklemediklerini söyledi.



MAYISA KADAR FİYAT ARTMAYACAK



Tunç, Kurban Bayramı dolayısıyla et fiyatlarının uzun bir süre artmayacağını hatta düşüş bile yaşanabileceğinin altını çizdi. Tunç, “Mayıs ayına kadar ekstra bir durum olmazsa piyasada kırmızı ete talep beklemiyoruz. Talep olmayınca da fiyatlar artmayacak” dedi.



Et fiyatlarıyla ilgili, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu yetkililerine, aldıkları önlemlerden dolayı teşekkür eden Tunç, Kurban Bayramı'nın besiciye de fırsat olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından alınacak besilik hayvanlar işletmelere yetiştirilecek. Piyasada talebin arttığı dönemde üreticinin elinde fazlasıyla hayvan olacağı için fiyat krizinin önüne geçilecek.”


#Kurban Bayramı
#et fiyatları
#Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği
#Bülent Tunç
9 yıl önce