|

KOBİ'lere Kredi Destek Paketi açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı'nda, 13 bankanın da katılımıyla, KOBİ'ler için nefes niteliğinde olacak yeni kredi paketini açıkladı. 20 milyarlık destek paketi kapsamında 40 bin işletmeye aylık yüzde 1,54 faiz oranı ve 6 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Yeni Şafak
13:12 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 14:42 - 10/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak.
​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı'nda, 13 bankanın da katılımıyla, KOBİ'ler için nefes niteliğinde olacak yeni kredi paketini açıkladı.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Bugün önemli bir müjde için bir aradayız. Son günlerde çok güzel paketler açıkladık. KOBİ'lere 13 bankanın katılımıyla KOBİ değer kredisi programı başlatıyoruz. Programa 13 banka katılıyor. Az önce TBB Başkanımız 13. banka olarak Şekerbank'ın da katılmak istediğini açıkladı.

PAKETİN TUTARI 20 MİLYAR TL

Yıllık cirosu 25 milyon TL'nin altında olan mikro ve küçük işletmelere yönelik finansman desteği başlatıyoruz. Minimum 40 bin işletmeyi ilgilendiriyor.

Azami 1 milyon ve 500 bin TL kredi verilecek. KOBİ Değer Kredisi'nde 6 ay kredi geri ödemesi olmayacak, aylık faizi yüzde 1,54.

Toplamda 20 milyar TL'lik bu paketin tüm KOBİ'lerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.



"HAZİNE İLE İLGİSİ YOK"

Bugün açıkladığımız KOBİ değer paketinin Hazinemiz ile ilgisi yoktur.Bir bütün olarak sektörümüz sağlıklı ve güçlü yapısını korumaktadır. Mevcut sermaye yapısının aktif kalitesi gayet açık ve nettir.

Sın dönemde kamu ve özel bankalar sermaye tabanını güçlendirmeye yönelik adımlar atmaya devam ediyorlar. 2019 yılı yapısal reformların hayata geçtiği bir yıl olacak.

  • 2018'in son çeyreğinde yaşanan pozitif gelişmelere bağlı olarak bugünkü bu maliyetler 6. aydan, 8. aydan sonra bankamıza ciddi karlar olarak yazılmaya devam edilecek.

Hem bankacılık sektörümüz, hem reel ekonomimiz kazanacak hem de Türkiye kazanacak.


Enflayonla mücadelede çok güçlü bir reaksiyon koyan bir ekonomi yönetimi var. Kur 4,80-4,90 petrol 50-60 dolarlar. Bu köpük açısından ciddi bir marjımız var enflasyonla mücadelede. Güzel neticeler aldık. Cari denge tahminlerinde çok daha pozitif yorumlar var. Sektör bazında çok iyi bir pozisyonda olan bir yöneticimiz bu yorumu yaptı.


#Berat Albayrak
#KOBİ
#Kredi
5 yıl önce