|

Koç kârını yüzde 32 arttırdı

Koç Holding’in 2015 yılı cirosu 69,5 milyar lira, net dönem karı ise yüzde 32 artışla 3,6 milyar lira oldu. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Son 4 yılda toplam kombine yatırımlarımız 12 milyar dolara ulaştı. Yatırımlarımız ve artan üretimimizle, ülkemizde ekonominin itici gücü olmayı sürdürdük. 2015 yılında toplam çalışan sayımız 91 bini aştı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2016 Salı
Güncelleme: 22:20 - 15/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Koç Holding 2015 yılı finansal sonuçlarını paylaştı. Şirketin konsolide cirosu 69,5 milyar lira, ana ortaklık payı net dönem karı ise bir önceki yıla oranla yüzde 32 artışla 3,6 milyar lira olarak gerçekleşti. Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, 2015 yılının tüm zorluklara ve belirsizliklere rağmen güçlü performans sergiledikleri bir yıl olduğunu belirtti.



ÇALIŞAN SAYISI 91 BİNİ AŞTI

Dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik değişimlere dikkat çeken Çakıroğlu, “İstikrarlı büyümemiz, finansal sonuçlarımıza da yansıdı. Yatırımlarımıza 2015'te de hız kesmeden devam ettik. Son 4 yılda toplam kombine yatırımlarımız 12 milyar dolara ulaştı. Yatırımlarımız ve artan üretimimizle, ülkemizde ekonominin itici gücü olmayı sürdürdük. 2015 yılında toplam çalışan sayımız 91 bini aştı” diye konuştu.



İHRACATIN YÜZDE 9'U KOÇ TOPLULUĞU'NDAN

2015 yılında topluluk olarak büyük ölçekli ihracat projeleri geliştirerek ve yeni pazarlara girerek, küresel konumlarını güçlendirdiklerine işaret eden Çakıroğlu, şu bilgileri verdi: “Toplam kombine ihracatımız, Türkiye'nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 9'unu teşkil ediyor. Nitekim, şirketlerimiz de ihracat şampiyonluklarını devam ettirdiler. Hem şirketlerimizin hem de ülkemizin sürdürülebilir rekabetçiliği açısından en çok önem verdiğimiz konulardan biri teknoloji gücümüz. Teknoloji yatırımlarımızla, daha üstün nitelikli ürünler ve hizmetler geliştirmeyi ve iş yapış biçimlerimizi yenilemeyi sürdürdük.”



11 milyon Yapı Kredi müşterisi var

Finansal piyasaların risk algısındaki yüksekliğe karşın, Yapı Kredi Bankası'nın insan kaynağına, güçlenen dağıtım kanallarına ve dijitalleşmeye yaptığı yatırımları ile aktif müşteri sayısını 650 bin artırarak 11 milyon seviyesine yükselttiği bilgisini veren Çakıroğlu, bankanın mevduat ve toplam kredilerde de yüzde 21 büyüme gerçekleştirdiğini aktardı. Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, 2015 yılında Koç Topluluğu'nun sadece ekonomik alanda değil, toplumsal fayda yaratmada da öncü rolünü sürdürdüğüne dikkati çekti.



Tüpraş'a 3 milyar $ yatırım

2015 yılında Koç Topluluğu şirketlerinin kendi alanlarında öne çıkan başarılar kaydettiklerini söyleyen Levent Çakıroğlu, büyük ölçekli yatırımları ve bazı önemli gelişmeleri şu şekilde aktardı: “3 milyar dolar yatırımla hayata geçen Tüpraş'ın Fuel Oil Dönüşüm Projesi geçtiğimiz yıl tüm üniteleriyle devreye girdi. 2015'te Tofaş'ın yeni kompakt sedan modeli Egea'nın üretimine başlanması ile Tofaş Ar-Ge alanında dünya çapında bir oyuncu olduğunu yeniden kanıtladı. 1 milyar dolar yatırımla gerçekleştirilen Egea ailesi, ülke ihracatını arttıracak, yurt içi pazardaki yerli-ithal dengesine olumlu katkı yaparak Türkiye ekonomisi için büyük kazanım sağlayacak. Ford Otosan, geçtiğimiz 3 yılda 1 milyar doların üzerindeki yatırım yapıldı” diye konuştu.






#Koç Holding
#CEO
#Koç
8 yıl önce