|

2 milyar insanın yemeği çöpe gitti

Türkiye'deki gıda israfı korkunç boyutlara yükselmiş durumda. Türkiye’de bir yıl içinde 1 milyar 700 milyon ekmek çöpe atılırken, 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığı belirlendi. Öte yandan dünyadaki gıda israfı ile 2 milyar insanın karnı doyabiliyor. İsrafın en fazla yapıldığı yerlerin başında ise her şey dahil konseptli oteller geliyor.

Yeni Şafak
10:54 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 11:54 - 23/02/2018 Cuma
IHA
Dünya genelinde çöpe atılan gıdalar ile 2 milyar insanın karnını doyurabileceği belirtildi.
Dünya genelinde çöpe atılan gıdalar ile 2 milyar insanın karnını doyurabileceği belirtildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve medya yansımalarından derlenen bilgilere göre, Türkiye’de bir yıl içinde 1 milyar 700 milyon ekmek çöpe atılırken, 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığı belirlendi.Günlük olarak bakıldığında ise, 4 milyon 900 bin ekmeğin çöpe atıldığı tespit edildi.

'HER ŞEY DAHİL'DE 5 KAT FAZLA İSRAF!

İsraf başlığı altında medyaya 100 binden fazla haberin yansıdığı tespit edildi. Medyaya yansıyan haber başlıklarında, yetkili kurumlar tarafından yapılan kampanyalar sayesinde günde 1 milyon 50 bin adet ekmek, yılda ise 384 milyon adet ekmek çöpe atılmaktan kurtarıldığı bilgisi öne çıkarken, sadece ekmek israfı azaltığında bile yılda 2 milyar 800 milyon lira tasarruf sağlandığı belirlendi.

2 MİLYAR İNSANI DOYURABİLİR

Buna ek olarak dünyada israf edilen 1 milyon 300 bin tondan fazla yiyeceğin, 2 milyara yakın insanı doyurabildiği bilgisine ulaşıldı.
Yapılan gıda israfında, her şey dahil otellerin, lokantalara oranla 5 kat daha fazla israf yaptığı ortaya çıktı.


#Gıda israf
#Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu
#TESK
6 yıl önce