|

Lee hakkındaki hapis kararını temyize götürdü

Samsung Başkan Yardımcısı Lee, hakkındaki beş yıl hapis kararını temyize götürdü.

Yeni Şafak
15:36 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:43 - 28/08/2017 Pazartesi
Reuters
Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee
Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee, rüşvet verdiği ve diğer suçlardan dolayı cuma günü aldığı beş yıl hapis cezası kararını temyize götürdü.

Seul bölge mahkemesinin internet sitesi, bir üst mahkemede görülecek temyiz başvurusunun ayrıntılarını vermedi.

Lee, Güney Kore'nin savaş sonrası kalkınmasının sembollerinden Samsung şirketini kuran ailenin varislerinden biri. Ceza alması, güçlü ve aile holdinglerinin ağırlıkta olduğu Güney Kore'nin onlarca yıldır süren ekonomik düzeni için bir dönüm noktası oldu.


Lee'nin avukatı, basının sorularını Samsung'a yönlendirirken, Samsung sözcüsü temyiz başvurusu hakkında açıklama yapmadı.

  • Dünyanın en büyük şirketlerinden birinin 49 yaşındaki varisi Lee, Şubat ayında Samsung Electronics'e sahip olan holdingin güvenliğini sağlamak için o dönemki cumhurbaşkanı Park Geun-hye'ye rüşvet verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Kore yasalarına göre, mahkeme temyizi değerlendirirken, Lee en fazla dört ay gözaltında tutulabiliyor.

İlaçtan tüketici elektroniği üretimine kadar birçok alanda imalat faaliyeti yürüten Samsung grubunun sigortacılıktan otel işletmeciliğine kadar geniş bir yelpazede de hizmet sektörü işleri bulunuyor.

  • Atmışın üzerinde alt şirketi bulunan Samsung grubu 322 milyar dolar aktif büyüklüğüne sahip. Samsung'un sahip olduğu halka açık şirketler ise Güney Kore borsasının da neredeyse üçte birini oluşturuyor.

Samsung Electronics'in hisseleri, Kospi endeksindeki yüzde 0.35'lik düşüşle karşılaştırıldığında yüzde 2 düşüşle kapandı.

#Jay Y. Lee
#Park Geun-hye
#Samsung Electronic
7 yıl önce