|

Medyaya nokta koydu

Doğan Holding, yazılı ve görsel medyadaki şirketlerinin satış ve devri için Demirören Holding ile görüşmelere başladığını KAP’a bildirdi. Aralarında Hürriyet, Kanal D ve CnnTürk gibi medya kuruluşlarının bulunduğu hisse devrinde toplam 1.1 milyar dolarlık işletme değeri üzerinden satış için pazarlık sürüyor. Anlaşma tamamlanırsa Demirören grubu 210 milyon doları borçlara, 890 milyon doları da Doğan Holding’e ödeyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 00:31 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Analisteler, Doğan Holding'in medya kısmının 3.5 milyar TL'ye denk gelen 890 milyon dolarlık hisse değerinden satılmasıını holding için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor.
Analisteler, Doğan Holding'in medya kısmının 3.5 milyar TL'ye denk gelen 890 milyon dolarlık hisse değerinden satılmasıını holding için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor.

Doğan Holding, aralarında Hürriyet, Posta, Fanatik, Doğan Haber Ajansı, Kanal D ve CnnTürk’ün de bulunduğu yazılı ve görsel medyadaki bağlı ortaklıklarının önemli bir kısmındaki paylarının satışı ve devri için Demirören Holding ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Doğan Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamada görüşmelerin 1.1 milyar dolar işletme değeri olmak üzere ilgili finansal borçların indirim konusu yapılmasıyla 890 milyon dolar hisse değeri üzerinden yürütüldüğü belirtildi. Demirören grubu enerji, sanayi, turizm, konut projeleri, AVM, liman işletmeciliği ve medya gibi alanlarda faaliyet yürütürken, 2011 yılında Doğan grubundan Milliyet ve Vatan gazetesini satın almıştı.

MATBAA VE DAĞITIM DAHİL

KAP'taki açıklamada şöyle denildi: “Şirketimiz’in aralarında Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri (“Yaysat”), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı, Doğan TV Holding, DTV Haber ve Görsel Yayıncılık (“Kanal D” TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık (“CNN Türk” TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık ve Mozaik İletişim Hizmetleri (“D Smart”)’nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.1 milyar dolar ‘işletme değeri’nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890 milyon dolar ‘hisse değeri’ üzerinden, Demirören Holding ile görüşmelere başlanmıştır."


'Yayıncılığı noktaladım'

Satışla ilgili dün bir açıklama yapan Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan yayıncılık hayatına nokta koyduğunu belirtti.1979 yılında medya sektörüne yazılı basın ile girdiğine hatırlatan Doğan, “Seneler içerisinde medya sektörünün her alanında önemli atılımlar yaptık. Dijital yayıncılıkta da öncü olmayı başardık. Çok değişken ve teknolojik gelişmelere paralel olarak hızla ve sürekli yenilenen medya sektöründe, ülkemizde tek kuşak olarak 40 yıl yayıncılık yapan başka kimse bulunmuyor. Dünyada da örnekleri çok az. Artık 80 yaşını geride bırakmış bulunuyorum. Geldiğim bu aşamada, kendi isteğimle, yayıncılık mesleğime nokta koymaya karar verdim” dedi. Doğan, satış için ön protokol imzaladıkları Demirören ailesi ile 60 yıllık tanışıklığı olduğunu da ifade etti.

#Aydın Doğan
#Doğan Medya
#Demirören
6 yıl önce