|

Yine yumruklaştılar

Umut Odabaşı
00:00 - 14/05/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:48 - 14/05/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Yine yumruklaştılar
Yine yumruklaştılar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile geçtiğimiz günlerde partideki görevlerinden istifa eden Gürsel Tekin'in kozlarını paylaştığı 34. İstanbul İl Kongresi yumruklaşmalara sahne oldu. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye katılan Kılıçdaroğlu, salondaki Tekin'i görmezden gelerek, tokalaşmadan ve selamlaşmadan yerine oturdu. Daha sonda isminin anons edilmesiyle birlikte kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, parti içinde demokrasi istediğini vurguladı.

PARTİDE KAVGA İSTEMİYORUM

"Siz siz olun, yeni anlayışa egemen olun, eski alışkanlıklar bitti. Demokrasi ve özgürlüğü her yerde dillendireceğiz. Parti içinde de demokrasi olacak. Partide kavga istemiyorum. Partiye zarar vereni affetmem" diyen CHP lideri, konuşmasını yaptıktan kongreden ayrıldı. Gürsel Tekin ise Kılıçdaroğlu'nun 'partide kavga istemediğini' bildiren sözlerini "Benim itirazlarıma genel başkan tercüman oluyor" ifadesiyle yorumladı. Ancak bu iki çağrıya rağmen CHP klasiği yine sahnelendi ve partililer birbirine girdi.

Gürsel Tekin'in desteklediği Ali Özcan lehine il başkan adaylığından çekilen Dr. Bülent Kerimoğlu'nun konuşması sırasında salonda tartışma çıktı. Konuşmasında, CHP'nin genel merkez ve İstanbul il yönetimini eleştiren Kerimoğlu'na sataşmalar oldu. Bazı partililer platforma çıkarak, Kerimoğlu'nu tartakladı. Kerimoğlu, güvenlik güçleri tarafından apar topar salondan dışarı çıkarıldı.

ÇARŞAF LİSTE İÇİN REKOR BAŞVURU

Öte yandan kongrede seçimlerin çarşaf listeyle yapılmasına karar verildi. 170 kişilik büyük kurultay adaylığı için 736, 40 kişilik il yönetim kurulu üyeliği için 160 ve 9 kişilik il disiplin kurulu üyeliği için 47 olmak üzere 943 kişi başvurdu. Seçimde, 638 delege, 9 kişilik il disiplin kurulu, 40 kişilik il yönetim kurulu, 170 büyük kurultay delegesi seçecek. İl başkanlığına aday adayı olacağı belirtilen Semih Eryıldız ise adaylık için gerekli olan delege imzasını alamadığı için aday olamadı. Başkanlık yarışı Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Özcan arasında geçecek.

12 yıl önce