|

'Müslüman kardeşlerimiz ölüyor umurlarında değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni"nde konuştu. "Müslüman kardeşlerimiz ölüyor, umurlarında değil." diyen Erdoğan, "BM Genel Kurulu'nda bu işi gündeme getirdik, 2 devlet başkanı vardık, bir ben bir de İran başkanı vardık. Başbakan olarak sadece Bangladeş vardı, bu kadar basit mi bu iş?" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
15:25 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 21:46 - 10/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Beştepe'de konuştu.
Cumhurbaşkanı Beştepe'de konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni"nde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Müslüman kardeşlerimiz ölüyor, umurlarında değil. BM Genel Kurulu'nda bu işi gündeme getirdik, 2 devlet başkanı vardık, bir ben bir de İran başkanı vardık. Başbakan olarak sadece Bangladeş vardı, bu kadar basit mi bu iş? Biz kimse gelmese de gücümüz neyi gerektiriyorsa bunu yapmakta kararlıyız.

  • Şu anda dünyada en az gelişmiş ülkelere yardımda ABD bir numara. İkinci sırada Türkiye var.

İslam Allah'tan başka hiçbir gücün kulluğuna izin vermeyerek insanı özgürleştiren bir dindir. Müslümanlar olarak ihmal ettiğimiz alanların başında kadınlarımız geliyor. İslam dünyası anneyi malesef olması gereken yere çıkarmada başarılı bir sınav verememiştir.

Ilımlı İslam'ı yine köpürttüler, bu ifadenin patenti Batı'ya ait. İslam'ın ılımlısı ılımsızı olmaz İslam tektir. Kimse İslam'ı çeşitlemeye, bir zaafın içerisine sokma çabasına girmesin.

Bizim tarihimizde Hz. Hatice validemiz annelerin en güzelidir, en yücesidir.

Kadının emeği olmayan kadının eli değmeyen her iş bize göre yarımdır, eksiktir. Biz son 15 yılda kadınlar için çok büyük adımlar attık. Kadınların haklarını teslim etme mücadelesi verdik. Üniversiteye gidemeyen, iş hayatına atılamayan kadınlarımızı özgürlüklerine kavuşturduk.

Kadınları hayattan soyutlayan anlayış İslam'dan değil gelenekten referans alır. Ya sen ılımlı İslam diyorsun, daha bir bayana araba kullandırmıyorsun. İslam'da buna mani var mı yok?

Bugün artık hiç kimse ötekileştirilmiyor. Ama 15 yıl önce değildi. Ben bu işin acısını çekmiş bir babayım. Sabrettik ve zafere ulaştık. Başı açık veya örtülü tüm kadınlarımız arzu ettikleri tüm alanlarda çalışabiliyor, hayatın her alanında yer alıyor. Kadınlarımızı inşallah daha da güçlendirmeyi sürdüreceğiz.

  • Biz bu birikimlerimizi İslam İşbirliği Teşkilatı'nda kardeşlerimizle de paylaşmak istiyoruz. İİT'nin içinde ne için bir kadın kolları olmasın? Ama ülkelerin liderleri henüz bu konuda aynı anlayışta değil.

Dönem başkanlığımızın ana konularından birini kadın sorunlarına ayırdık. İİT içerisinde kadınların rolü konusunda ciddi eksiklikler var.

Kadınların hak ettikleri konuma geleceklerine inanıyorum. Unutmayın, siz hakkınızı aramazsanız kimse lütuf olarak onları size vermeyecektir. Bunu bilin.


"Elon Musk ile görüşmem oldu"

Hiç kimsenin hayallerinizi çalmasına sakın müsaadet etmeyin. Buradaki tüm kardeşlerimin meseleye bu açıdan yaklaşmalarını, özgüven sahibi olmalarını, Elon'da da bunu gördüm. "Bir ara ben tükendim" diyor, "Bittim, artık para kalmadı bende" diyor. "Yılmadım, azmettim, kapılar açıldı ve şu andaki duruma geldim" diyor.

Avrupa giderek bir açık hava hapishanesine dönüşüyor. Göçmenleri, ibadetleri hedef alan saldırılar artık haber değeri bile taşımıyor. Batı'da İslam karşıtlığının giderek yaygınlaştığını görüyoruz.

Dünyada BM Genel Kurulu'nu oluşturan 196 ülke 5 ülkenin iki dudağının arasına mahkum mu? Böyle birşey olur mu? Bu ülkelerin içinde bir tane Müslüman ülke yok. Diyoruz ki dünyadaki tüm ülkeler daimi üye olabilsin.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kadın
#Girişimci
6 yıl önce