|

Ordu-Giresun Havalimanı'nda bir ilk

Dünyada denizin üzerine yapılan 3 havalimanından biri olan Ordu-Giresun Havalimanı, Körfez yatırımcılarını harekete geçirdi. Havalimanı'nın hayata geçmesinden hemen sonra ilk kez Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistanlı 5 yatırımcı Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile temas kurdu.

Yeni Şafak
08:49 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:54 - 15/06/2015 Pazartesi
Diğer

Yatımcıları makamında ağırlayan Balkanlıoğlu, Arapların Ordu yaylalarında turizm yatırımı için yer baktığını hatta bir yatırımcıyla 100 dönümlük proje için el sıkışıldığını söyledi. Ordu'nun doğal güzelliklerinin havalimanı yatırımıyla daha da ulaşılır hale geldiğini belirten Balkanlıoğlu, yapılan yatırımlarla kentin turizm potansiyelinin artacağını ve fındığa bağlı ekonomiden kurtulacaklarını söyledi. Arapların çölün ortasında bir yaşam sürdüklerini ve en yakın doğal güzelliklere sahip ülkenin Türkiye olduğunun altını çizen Balkanlıoğlu “ Türkiye'de artık sıcak deniz tatilleri doygunluğa ulaştı. Şimdi orman, yeşillik ve yayla turizmi rağbet görüyor. Ordu'da bu anlamda bulunmaz bir yer" diye konuştu.



Turist yüzde 25 arttı


Bir süre önce Körfez'de bir tanıtım organizasyonuna başladıklarını söyleyen Balkanlıoğlu, bu kapsamda 17 Arap ülkesinden 30 gazeteciyi Ordu'da misafir ettikleri bilgisini paylaştı. Star'ın haberine göre, 3 gün boyunca Ordu'nun tüm güzelliklerini ve turizm potansiyelini onlara anlattıklarını ifade eden Balkanlıoğlu “Arap basının da haberlerimiz çıkınca hem turistlerin hem de yatırımcıların Ordu'ya ilgisi arttı. Bu çalışmamız sonrası 10 ayda Ordu'ya gelen turist sayısı yüzde 25 arttı. Otellerde doluluk oranımız yüzde 20 arttı. Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan'da ciddi yatırımcılar gelmeye başladı. Tanıtımda havalimanı projemizi de onlara anlattık. Hem ulaşım hem turizm bir arada olunca yatırımcılar ve turistler gelmeye başladı" diye konuştu. Ordu'nun aynı zamanda sahil turizmi de olduğunu belirten Balkanlıoğlu “Doğal güzelliklerimizin yanında çok güzel bir sahil şeridimiz var. Karadeniz'in en güzel kentlerinden biri burası. Turistlerin ve yatırımların daha da artmasını bekliyoruz" diye konuştu.



100 dönümlük araziye rehabilitasyon merkezi


Ordu-Giresun havalimanın açılışından sonra hem turist hem de yatırımcıların bölgeye daha sıcak bakmaya başladığını belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Tek seferle dünyanın bir çok noktasından buraya gelmek mümkün. Bu bizim için çok ciddi avantaj oldu. 5 özel şirket ile görüştük. Yatırımcılar ağırlıklı olarak tatil köyü ve konut projeleri yapma konusunda istekliler. Bizim yaylalarımız bu projeleri gerçekleştirmek için oldukça müsait. Ayrıca doğal çevreyi bozmadan bu işleri yapmak da mümkün. Zaten yatırımcının istediği doğal ortam. Bu ortamı projelerle bozarsanız hiçbir cazibesi kalmaz. Bir yabancı yatırımcı Çaybaşı'nda 100 dönümlük alana rehabilitasyon merkezi ve tatil köyü yapmak üzere el sıkıştı. Burada aynı zamanda golf sahaları ve devremülk projeleri de yapılacak. Her grubun kendine göre yatırımları var. 20-25 milyon dolarlık yatırım da var, çok daha büyük çaplı yatırım yapacak olan da var. Buradaki yatırımların tamamlanması ile milyar doları bulacak projeler hayata geçecek. Tabi bunda havalimanının büyük etkisi var."


#Ordu-Giresun Havalimanı
#Körfez
#Yatırımcı
#Turist
#Körfez yatırımcıları
#Katar
#Suudi Arabistan
9 yıl önce