|

Organik kimyasala yatırım

İnşaat, deterjan, tekstil ve plastik sektörleri için hammadde üreten MKS DevO, kimya sektöründe 16 yıldır organik kimyasalların üretimini yapıyor. Şirket, 11 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçirilecek olan “Türkiye’nin İlk Dijital Adaptasyon Üssü ve Ar-Ge Merkezi”nin yatırımını başlattı.

Haber Merkezi
04:00 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 01:20 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türk kimya sektöründe 16 yıldır organik kimyasalların üretimini yapan MKS DevO; inşaat, deterjan, tekstil ve plastik sektörleri için hammadde üretiyor. Şirket, 11 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçirilecek olan “Türkiye’nin İlk Dijital Adaptasyon Üssü ve Ar-Ge Merkezi”nin yatırımını başlattı.


MKS DevO Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Korgün Şengün, Bandırma Organize Sanayi’de 100 bin metrekarelik alan üzerine kurulu tesisteki bu yeni oluşumun inovasyon üssü olarak faaliyet göstereceğini söyledi. 60 kişilik ekiple digital printing ve Ar-Ge yaparak faydalı modeller geliştirmek için çalışacaklarını belirten Şengün, “Gelişen teknoloji ile önümüzde hızla büyüyen fırsatlarla dolu bir pazar var. Gelecekte ciromuzun yüzde 30’u buradan sağlanacak. Bu teknoloji üssü ile ithalatımızı azaltmaya odaklandık” diye konuştu.

YAPISAL REFORM VURGUSU

MKS DevO ev sahipliğinde Gönen’de bu yıl dördüncüsü gerçekleşen ekonomi konferansında konuşan Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye’nin ekonomik gelişimi ve beklentileri değiştirmek için bir an önce yapısal reformlar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ekonomist Murat Sağman ise “Şu anda tüm dünyada küçülen bir ekonomi söz konusu. Bizim çıkış yolumuz ise; tasarruf etmekten, üretmekten ve katma değerli ürünlerle ihracat yapmaktan geçiyor” dedi.

#Korgün Şengün
#MKS DevO
5 yıl önce