|

"Organik lokum"a TSE belgesi

Safranbolu ilçesinde yapay boya yerine organik safran kullanılarak üretilen lokuma, "Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Beyan Doğrulama Sertifikası" verildi.

Yeni Şafak
11:08 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:10 - 17/06/2015 Çarşamba
AA

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan ve tarihi evleri ile ünlü Karabük'ün ilçesi Safranbolu'da lokum üreten bir firmanın sahibi Erdinç Sezer, lokumda yapay boya yerine ilçede yetiştirilen safranı 20 yıldır kullandıklarını söyledi.



Organik safran kullandıklarının TSE'den tescillendiğini belirten Sezer, "Organik safran kullanarak lokum imal ettiğimizi bu tescille ispat etmiş olduk. Lokuma rengi, sadece tarlalarımızda yetişen safranla veriyoruz" dedi.



Bu belgenin, Safranbolu'da bu alanda alınan tek belge olduğuna dikkati çeken Sezer, "Beyan Doğrulama Sertifikası Türkiye'de bugüne kadar 18 tane alınmış, biz 19'uncuyuz. Bunlar tekstilde, turizmde, elektrik gibi sektörlerde alınmış. Türkiye'de gıda sektöründe ikinci alınan sertifika bu. Bütün çeşitlerimizi toz şekerle üretiyoruz. Nişasta bazlı şeker kullanmıyoruz. Aynı zamanda safranı da organik olarak kullandığımız için tamamen organik bir lokum" diye konuştu.

#TSE
#safranlı lokum
#organik
#Safranbolu
#Erdinç Sezer
#lokum
9 yıl önce