|

Paranın patronundan açıklama

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, yapısal dönüşüm programının uygulamaya geçmesiyle birlikte Türkiye'nin büyüme potansiyelinin kademeli olarak artacağını kaydetti.

Yeni Şafak
09:48 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:49 - 17/12/2014 Çarşamba
AA
Başçı'nın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirdiği sunum Banka'nın internet sitesinde yayımlandı.


İhracatın büyümeye katkısının devam etmekte olduğunu belirten Başçı, dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyrinin cari dengedeki iyileşmeyi destekleyeceğini ifade etti.


Yılın başında alınan makroihtiyati önlemlerin ve para politikasındaki sıkı duruşun çekirdek malların enflasyon eğilimi üzerindeki olumlu etkilerinin gözlendiğine dikkati çeken Başçı, "Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir" değerlendirmesini yaptı.


Mevcut para politikası duruşu altında enflasyonun 2015 yılında Enflasyon Raporunda belirtilen görünümle uyumlu bir düşüş sergileyeceği öngörüldüğünü aktaran Başçı, yapısal dönüşüm programının uygulamaya geçmesiyle birlikte Türkiye'nin büyüme potansiyelinin kademeli olarak artacağını ifade etti.
#TCMB
#TCMB Başkanı Erdem Başçı
#Plan ve Bütçe komisyonu
#büyüme
#enflasyon
9 yıl önce