|

Piyasalar seçim sonrası rahatlar

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, piyasalarda suni şekilde oluşturulan aşırı hareketlenmenin 24 Haziran seçimleri sonrasında yerini güven ortamına ve rahatlamaya bırakacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 00:44 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
​Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu
​Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu

Türkiye'de yaşanan ekonomik ve darbe girişimlerinin dünyadaki hangi büyük ülkesinde yaşansa o ülkenin ekonomisini batıracak güçte olduğuna dikkat çeken Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Türkiye ekonomisinin ise 2013'ten beri yapılan bütün hain girişimlere rağmen dimdik ayakta kaldığını söyledi. Taşkesenlioğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum'da değerlendirmelerde bulundu. Bakanlar Kurulu kararıyla yaklaşık 2 ay önce SPK Başkanlığına getirilen ve eski Halkbank Genel Müdürü olan Taşkesenlioğlu, 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de güven ortamının yükseleceğini ve ekonominin daha iyi olacağını söyledi.

DARBEYE RAĞMEN EKONOMİMİZ AYAKTA

Türkiye'ye yapılan terör ve darbe eylemlerinin hiç birinin başarıya ulaşmadığını vurgulayan Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti: "Türkiye, 2016'da hain darbe girişime maruz kaldı. Darbenin akabinde o zaman Halkbank Genel Müdürüydüm ve 18 Temmuz günü faaliyetlerimize bir şey olmamışcasına rutin şekilde devam ettik ve o tarihte kısa bir süre sonra Moody's'in 'Türkiye'de darbe girişiminin etkilerinin kırıldığı, kalmadığı' şeklinde açıklamasından kısa bir zaman geçtikten sonra yine aynı kuruluş tarafından sürpriz şekilde not indirimi yoluyla girişimlerin devam ettiğini gördük. Sonrasında 2017'de halkoylaması süreci yaşadık. Aynı dönemde Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyonun fevkinde bir harekat yapıldı. Bütün bunlara rağmen ekonomimiz halen dimdik ayakta."

  • Seçim sonrası yeniden diriliş
  • Geçmiş yıllara bakıldığında 2013 Mayıs’tan itibaren Türkiye’de yaşanan hain girişimlere rağmen ekonominin sağlamlığına işaret eden SPK Başkanı Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti: “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un, ağustos ayında gözden geçirip kararını açıklayacağı ve daha önceden takvim dahilinde duyurduğu Türkiye ile ilgili not kararını erkene alarak seçim kararının açıklamasıyla sürpriz bir şekilde not indiriminde bulunduğunu gördük. Bütün bu operasyonlarla gelinen yerde ekonomimiz ortada. Halkımızın bunlara prim vereceğine inanmıyorum, ekonomik istikrarı koruyacaklardır.”
#Ekonomi
#piyasalar
6 yıl önce