|

Ray Sigorta sektör ortalamasının üzerinde büyüyor

2018’in ilk yarısındaki üretim rakamlarını paylaşan Ray Sigorta, prim üretimini 353 milyon liradan, 456 milyon lira seviyesine taşıdı.

Haber Merkezi
04:00 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 02:41 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan
Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan

6 ay içerisinde prim üretimini bir önceki yıla göre %30 oranında artıran şirket böylece Türk sigorta sektörünün aynı dönemdeki %21’lik büyüme ortalamasını da geride bırakmış oldu. Ray Sigorta, piyasaya sürdüğü yeni ürünlerinin de etkisiyle sağlık branşında üretimini %95 oranında artırarak 8 milyon liradan 17 milyon liraya taşırken, genel sorumluluk branşında %34, mühendislikte %16 ve yangın branşında %10 büyüdü. Üretimde en çok dikkat çeken branş ise prim üretimi %47 artan kasko oldu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, ilk 6 aydaki büyümenin başarılı pazarlama, fiyatlandırma ve iletişim stratejilerinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Bir sigorta şirketinin en büyük varlığı güvendir. Müşteriye güven verebilmeniz için de sürdürülebilir bir yapıda hizmet vermeniz gerekiyor. Bunun için de ürünlerinizi risklere doğru orantılı ve müşteriler için uygun olacak bir şekilde fiyatlamalısınız. Erdoğan, büyümenin sadece prim üretiminde olmadığını, marka olarak da Türkiye’nin en büyükleri arasında yer aldıklarını sözlerine ekledi: “Marka derecelendirme şirketi Brand Finance tarafından yapılan Türkiye’nin En Değerli Markaları Raporu’nda ‘Türkiye’nin En Değerli 100 Markası’ arasında yer aldık. Bu da üretimde sağladığımız başarının arkasında güçlü bir marka olduğunu gösteriyor.”

#Ray sigorta
#Sektör
6 yıl önce