|

Ruslar Türkiye'den vazgeçmiyor

Rus tekstilcileri alım yapmak için Bursa'ya geldi. BTSO organizasyonu kapsamında şehre gelen 104 Rus iş adamı ticari bağlantılar gerçekleştirdi. Heyette yeralan Natalya Grigoruk, "Türkiye'de özgün tasarımlara sahip yüksek kaliteli ürünleri cazip fiyatlarla satın alabiliyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2017 Pazar
Güncelleme: 00:47 - 21/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) gerçekleştirdiği alım heyeti organizasyonunda 104 Rus tekstil sektörü temsilcisi Bursa'ya gelerek ticari bağlantı gerçekleştirdi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) gerçekleştirdiği alım heyeti organizasyonunda 104 Rus tekstil sektörü temsilcisi Bursa'ya gelerek ticari bağlantı gerçekleştirdi.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasıyla, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından alım heyeti organizasyonu gerçekleştirildi. Heyet çeşitli düzeylerde ticari bağlantılara imza attı.

104 İŞADAMI KATILDI

BTSO’nun, tekstil alım heyeti organizasyonuna 104 Rus iş adamı katıldı ve Bursalı firmaların temsilcileriyle ikili iş görüşmelerinde bulundu. Rusya’nın Ufa kentinden gelen Mir Textile firmasının yöneticisi Kristina Kvachadze, yaptığı açıklamada, etkinliğin oldukça başarılı planlandığını söyledi.

Kvachadze, “Bursa tekstilinin hem fiyatı hem dekalitesi çok iyi. İki ülke arasında yaşanan siyasi kriz döneminde de firmalarımız Türkiye ile ticaretlerine devam ettiler. Şu an bizler de bu etkinliklerle yeni iş birliklerine imza atmayı hedefliyoruz. Daha önce görüştüğümüz bazı firmalara siparişlerimizi verdik. Yeni iş birlikleri için de görüşmeler gerçekleştirdik.İlerleyen zamanda bu firmalarla da iş birliği yapmayı amaçlıyoruz.” dedi.

İŞBİRLİĞİ SÜRECEK

Moskova’dan gelen Natalya Grigoruk da Türk tekstil ürünlerinin kalitesini ispatladığına dikkati çekti. Türk tekstil ürünlerinin Rusya’daki itibarının hiçbir şekilde zedelenmediğini ifade eden Grigoruk, tekstil sektöründe Bursa ile iş birliğini sürdüreceklerini söyledi. Grigoruk, Bursa’nın tekstil sektöründe dünyanın lider kentlerinden biri konumunda olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Özgün tasarımlara sahip yüksek kaliteli ürünleri cazip fiyatlarla satın alabiliyor olmamız, bu organizasyonda yer almamızdaki sebeplerin başında geliyor. Burada hem iş ortaklarımızla görüşmeler gerçekleştirdik hem de yeni firmalarla tanışma fırsatı yakaladık. Politik olarak iki ülke arasında dönem dönem sorunlar yaşansa da Rusya’da Türk malına olan güven sürüyor. Bu yüzden buradaki firmalarla iş birliklerimizi sürdüreceğiz”

#Teksti
#İşbirliği
7 yıl önce