|

Rusya’dan siparişler artıyor

Türkiye ile karşılıklı ticarette iyi bir dönem yakalayan Rusya’dan gelen ürün siparişi artıyor. Domates serbestisiyle alımların zirve yaptığına dikkat çeken lojistik firmaları, Türkiye’nin Rusya için vazgeçilmez bir Pazar olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 00:57 - 8/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Rusya’dan gelen ürün siparişi artıyor.
Rusya’dan gelen ürün siparişi artıyor.

Kısa süre önce Rusya’nın yarı resmi nakliye firması Trans Konteyner ile acentelik anlaşması yapan Gezgin Transport Genel Müdürü Ayfer Örer, emekli olduktan sonra atıldığı ticaret hayatında son olarak Rusya açılımı yaptı.

İSTANBUL’DA DA OFİS AÇTIK

İnşaattan makine ve beton santrallerine kadar birçok sektörde hizmet verdiklerini belirten Ayfer Örer, Ankara ve Mersin İzmir’in ardından İstanbul’da da şube açtıklarını belirtti. İstanbul ofisinin açılmasında Rusya’dan aldıkları işlerin büyük önemi olduğunu ifade eden Örer, “Firmanın buraya gelen konteynerleri müşterilerine dağıtıp, pazar yaratacağız” dedi.


İLK SEVKİYATIMIZ DOMATES

İlk sevkiyatlarını gelen domates siparişleriyle yaptıklarını belirten Ayfer Örer, “Türkiye ile Rusya ilişkileri çok uzun yıllara dayanıyor. Bizim hedefimiz Rusya pazarında Türk firması olarak yeni bir algı yaratmak” diye konuştu.

  • ‘BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİ İLE ÇALIŞIYORUZ’
  • Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkelerde bu benzer anlaşmalar yapmak istediklerini anlatan Ayfer Örer, Türkiye’de en büyük sıkıntılarının orta sınıf teknisyen sınıfının olmaması olduğunu söyledi. Örer, şunları kaydetti: “Ara eleman sıkıntımız var. Sanayide ve teknolojide ara elaman teknisyen grubu çok önemli. İthalat da ihracatçıyı elinizde tutacaksınız. Nakliye bir organize işidir. Arabanızın olmasına gerek yok. Biz tamamen organizatör bir firmayız. Hem nakliyecilerle hem de ithalat ve ihracatçılarla dengeyi sağlamak zorundayız.”
#Rusya
#Türkiye
#İhracat
6 yıl önce