|

Rusya'nın yaptırımlarından zarar görene destek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rus yaptırımlarından etkilenen iş dünyasının zararlarını telafi edeceklerini söyledi

Yeni Şafak
10:49 - 5/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:56 - 5/12/2015 Cumartesi
Diğer

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın yaptırımlarından etkilenen iş dünyasının zararlarının tanzim edileceğini açıkladı. Azerbaycan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "Yaş-sebze ve meyveciler ve turizmcilere desteğimiz başlayacak. Telafi edici, caydırıcı ve yapısal tedbirler düşündük" dedi. Hazine Müsteşarlığı'nda "Rusya masası" oluşturulduğu öğrenildi.



GÜBRE VE YEM ALMAYACAĞIZ

Rusya'da fabrikası baskına uğrayan, vize güçlüğü çıkarılan, ürünleri geri gönderilen bütün kesimlerin zararları ve talepleri hızlı bir şekilde toplanıyor. Rusya'nın yaptırım uyguladığı ürünlerin vergi yükü hafifletilecek. Meyve ve sebzelerin işlenmesi ile pazarlaması sürecinde hibe desteği ve vergi indirimine gidilecek. Rusya gıda ürünlerine yaptırımda ısrarcı olursa Türkiye de gübre, yem ve ayçiçeği gibi ürünleri başka ülkelerden karşılama seçeneğini kullanacak. Ukrayna ve Arap dünyası özellikle gıda pazarında doğabilecek açığı dolduracakları mesajı verdi. Gümrüklerden dönecek ürünlerin bir bölümü bu ülkelere yönlendirilecek. Beyaz ette yaşanacak olası sıkıntının da Irak pazarı ile aşılması hedefleniyor.



6 MİLYAR METREKÜP EK GAZ

Başbakan, TANAP Boru Hattı'nın faaliyete geçişinin erkene alınmasının önemli olduğunu belirterek, "Türkiye öngörülenden 6 milyar metreküp daha fazla gaz alabilir" dedi.



#TANAP
#Rusya'nın yaptırımları
#Rusya
#iş dünyası
8 yıl önce