|

Sağlık çalışanlarına ne kadar maaş zammı yapılacak? 2022 Uzman Doktor, pratisyen, hemşire maaşları

2022 yılı için sağlık çalışanlarına ne kadar maaş zammı yapılacak? sorusu gündemde... Doktorlar yapılacak zam oranı hakkında duyuruyu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçekleştirmişti. TBMM Genel Kurulunda görüşülen Kanun Teklifi'ne, Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeleri içeren maddeler kabul edildi. Buna göre doktor, hemşire, sağlık çalışanı maaşı 2022 ne kadar olacak? soruları merak kazandı. Peki, Doktor zammı ne kadar olacak (sağlık çalışanları, uzman-pratisyen doktor zammı), kaç TL 2022? Sağlık çalışanları zammı kimleri kapsıyor? İşte ayrıntılar...

18:19 - 1/12/2021 الأربعاء
Güncelleme: 18:52 - 1/12/2021 الأربعاء
Yeni Şafak
doktor maaşları
doktor maaşları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamayla binlerce sağlık çalışanını sevindirdi. Netleşen rakama göre; sağlık çalışanlarına zam geliyor. Sağlık çalışanlarına yönelik yasal düzenleme, Genel Kurul'da görüşülen yasa teklifine eklenecek ve sağlık çalışanları büyük bir zam alacak. Böylelikle doktor, hemşire, sağlık çalışanı maaşlarında büyük bir artış sağlanacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında yeni maddeler ihdas edildi. Hekimlere ek gösterge zammını öngören yeni maddeler Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin oylarıyla kabul edildi. Buna göre, bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı öngörülüyor.

2022 DOKTOR, UZMAN HEKİM MAAŞLARI

Sağlık Bakanı Koca, "Doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız" açıklamasını yaparak "Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Meclis'te tüm grupların desteğini bekliyoruz." dedi.


DOKTOR VE HEMŞİRE MAAŞLARI ŞUANDA NE KADAR?

Uzman doktor (1/4) 9.314 TL

Hemşire (Lisans - 5/1) 5.868 TL

#doktor maaşları
#hemşire maaşları
#sağlık çalışanları maaş zammı
#doktor maaş zammı
#hemşire maaş zammı
#fahrettin koca
#doktor maaşı ne kadar
#2022 doktor maaşları
٪d سنوات قبل