|

Sağlık sigortasına erişmek kolaylaştı

Sağlık sigortasının bir lüks olmaktan çıktığını belirten Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sayesinde 34-40 yaş arası bir çalışanın yılda 600-700 liraya tedavi imkanına kavuştuğunu söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:56 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı
Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı

SGK’lıların özel hastanelerde fark ücreti ödemeden hizmet almasını sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortaları giderek yaygınlaşıyor. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, bu ürün sayesinde sağlık sigortasının bir lüks olmaktan çıktığını vurguladı. Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde 34-40 yaş arası bir çalışanın yılda 600-700 lira gibi düşük primlerle ayakta ve yatarak tedavi imkanına kavuştuğunu, normal sağlık sigortasındaysa yıllık primlerin 3 bin lirayı bulduğunu kaydeden Kırmızı, kıyaslandığında tamamlayıcı sağlık sigortasının oldukça avantajlı olduğunu belirtti.

Kırmızı, “Bu branştaki sigortalı sayısı 2017 yılında %40’ın üzerinde artarak 400 binden 676 bine ulaştı. Sigorta sektörü, 30 yıldır hem klasik hem tamamlayıcı sağlık sigortaları, toplamda nüfusun yaklaşık %2-2.5’lik kesimine ulaştırdı. Tamamlayıcı sağlık sigortalarının daha kolay ulaşılabilir olması sayesinde bu oran önümüzdeki 5 yılda %5’lere yaklaşacaktır” dedi.

‘TAMAMLAYICI SAĞLIKTA EN İDDİALI ŞİRKETİZ’

Doğa Sigorta’nın yerli ve milli bir şirket olarak bu alanda da topluma en iyi hizmeti sunduğundan bahseden Nihat Kırmızı, Doğa Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı ilk kez Ağustos 2016’da piyasaya sunduklarının bilgisini verdi. Kırmızı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu alan bizim için en çok büyüme hedeflediğimiz alanların başında geliyor. Yani sektörün en iddialı şirketiyiz diyebiliriz. Bu yılki hedefimiz hem kurumsal hem bireysel bazda toplam 20 bin sigortalıya ulaşmak. Önümüzdeki yıllarda da sigortalı sayımızı aynı oranlarda artırmayı hedefliyoruz.”

Doğa Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın özelliklerini de anlatan Kırmızı, “Türkiye’nin 81 iline yayılan çok geniş bir hastane ağıyla her noktada hizmet veriyoruz. Doğa Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ndan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup SGK kapsamı altında olan 0-59 yaş arasındaki kişiler faydalanabiliyor. Aynı poliçe kapsamında aile olarak anne, baba ve/veya bekar çocuklar yer alabiliyor” ifadelerini kullandı.

#Doğa Sigorta
#Nihat Kırmızı
5 yıl önce