|

Saldırıları Ahilik ruhuyla aşarız

Ahilik Haftası Kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, döviz kuruyla yapılan ekonomik manipülasyonu, Ahilik ruhunu sürdürerek aşabileceklerini söyledi. Oktay, “Esnaf ve sanatkarlarımızın dayanışması ve ile Türkiye ekonomisi, bu süreci de atlatacaktır” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/09/2018 Pazar
Güncelleme: 01:59 - 23/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, törenden sonra Cacabey Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikram etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, törenden sonra Cacabey Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikram etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ahilik ruhunun halen kor bir ateş gibi milletin bağrında yandığını ifade ederek, ekonomiye dışarıdan yapılan bütün müdahalelerin bu ruhla atlatılacağını vurguladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de katıldığı 31. Ahilik Haftası Kutlamaları’nın kapanışında konuşan Oktay, Ahilik ruhu ayakta olduğu sürece, Türkiye’ye ve geleceğimize yönelik saldırıların tamamının akim kalmaya mahkum olduğunu kaydetti.

DAYANIŞMA VE BİRLİK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye’nin, son günlerde, özellikle döviz kuru üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan ekonomik manipülasyonu da bu anlayışla aşacağına inanıyorum, inanıyoruz. Başta esnaf ve sanatkarlarımızın dayanışması, sonra aziz milletimizin birlik ve beraberliği ile Türkiye ekonomisi, bu süreci de atlatacaktır” dedi.

DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK

Sahip olunan Ahilik gibi bir hazinenin kıymetini bilerek, bu mirası geleceğe taşıyacak esnaf için yeni düzenlemeler hayata geçirdiklerini anlatan Oktay, “Sicil affından ÖTV muafiyetine, Ahilik sandığı uygulamasından faizsiz kredi desteklerine kadar verdiğimiz destek artarak devam edecek. Bildiğiniz üzere, Cumhurbaşkanlığı kararı ile kiraların dövizle belirlenmesinin önüne geçecek ilk adımı attık. Bu adım, hem Türk lirasının güçlenmesine katkı sunacak hem de esnafımız için büyük bir rahatlama sağlayacak.” diye konuştu.

ANADOLU’YU MAYALAYAN RUH

Ticaret Bakanlığı tarafından çarşamba günü yerli üretim logosunun tanıtımının yapıldığını anımsatan Oktay, “Bu logo da iş insanlarımızın ve esnafımızın ürettiği yerli ve milli ürünlerin tercih edilmesine katkı sunacak. Esnafımızın hayatını daha da kolaylaştıracak icraatlarımızın yanı sıra, şehirlerimizin kalkınmasına katkı sunacak projelere de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sırların içinden süzülüp gelen, Anadolu’yu mayalayan bu ruhu önce iyi kavramak gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

GELENEK YOKSA GELECEK DE YOK

“Geleneği olmayanın geleceği de olmaz. Ahiliği oluşturan ruhu ne kadar güçlü tutarsak, yeni nesillere ne derece güçlü aktarabilirsek, geleceğimize de o derece güvenle bakabiliriz” Oktay konuşma sonrası, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ziyaret etti ve ardından kent merkezindeki Bağbaşı Mezarlığı’na geçti.Burada Neşet Ertaş ve babası Muharrem Ertaş’ın kabirlerini ziyaret eden Oktay, çiçek bırakarak dua okudu.

  • Alın terimize sahip çıkalım
  • Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise ahiliğin önemli ilkelerinden birinin de yerlilik olduğuna dikkat çekti. Pekcan”Yerli üretimimize sahip çıkmak, alın terimize sahip çıkmak, çocuklarımızın zengin geleceğine sahip çıkmaktır” dedi. Ahilik değerlerinden bahseden Pekcan, “Ahilik ilkelerinden birisi de dürüstlüktür. Ahiliğin temeli, hilesiz iş, sağlam mal ve ölçülü kazançtır. Ahi birlikleri bu ilkelere uymayanları cezalandırmıştır, pabucunu dama atmıştır. Bakanlık olarak bugün Ahilik kültürüne aykırı davrananları kınıyoruz, onları teşhir ediyoruz, denetliyoruz ve cezalandırıyoruz. Tüketicimize zarar verilmesine izin vermiyoruz” dedi.
#Fuat Oktay
#Ekonomi
#Ahilik
6 yıl önce