|

Savunmada 'üniversite- sanayi' iş birliği

SSM ve sektörün önde gelen şirketleri ile Hacettepe Üniversitesi arasında SAYP kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Yeni Şafak
17:50 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:53 - 13/03/2017 Pazartesi
AA
SSM Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi
SSM Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve sektörün önde gelen şirketleri ile Hacettepe Üniversitesi arasında "Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP)" kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.



SSM Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yıllardır bir teori olarak kalan üniversite- sanayi iş birliğini bu protokolle hayata geçirdiklerini söyledi. SAYP Projesi'nin sonuçlarıyla büyük farklılık yarattığını belirten Tüfekçi, "Üniversitede öğretim üyeleri kendi çalışmalarını bir şekilde yapmaya çalışıyorlar ama devlet olarak ev ödevi doğru verilmediği için maalesef bu çalışmalar dosyalarda kalıyor. Biz bunun olmasını istemiyoruz. Onun için entegre bir şekilde sanayimiz ile müsteşarlığımız çeşitli platformlarda çalışmalar yürütüyorlar. SAYP da çalışmaların önde gelenlerinden biri" dedi.



Tüfekçi, bu proje ile savunma sanayisine araştırmacı yetiştirmeyi amaçladıklarını işaret ederek, şöyle konuştu:



"Geçen seneye kadar savunma sanayi firmalarında çalışanların SAYP nedeniyle üniversitelerin yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt olması gerekiyordu. Geçen sene bunu biraz daha rahatlattık, normal öğrencilerin de bu programa dahil olmasına müsaade ettik. İmzalanan bu protokol, tarafların birbirini daha iyi tanımasına imkan sağlayacak ve başka alanlarda da iş birlikleri olabilecek."



Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen de bu anlaşmayı imzalamakta geç kalındığını belirterek, "Hacettepe Üniversitesinin bu anlaşmada yer alması Türkiye adına gurur ve umut verici. Böylece hem lisansüstü eğitimlerde yapılan çalışmaların niteliği artacak hem de çalışmalar kütüphane raflarında tozlanmadan ülkemize ve dünyaya katkı sağlayacak" diye konuştu.



Törende, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Hacettepe Üniversitesi ve aralarında ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ ve FNSS'nin de olduğu savunma sanayi firmalarının yetkilileri mutabakat metnini imzaladı.




#SSM
#SAYP
#ASELSAN
#HAVELSAN
#ROKETSAN
#TUSAŞ
#FNSS
7 yıl önce