|

Sayıları 8 bini aştı, Cumhurbaşkanı’na bağlanmak istiyorlar

Türkiye genelinde 8 binden fazla vergi müfettişinin görev yaptığı Vergi Denetim Kurulu’ndan dikkat çeken bir çağrı geldi. Vergi Denetim Kurulu Genel Başkanı Özgür Kubuş, 24 Haziran sonrasında yeni sistemle birlikte VDK’nın da Cumhurbaşkanlığı’na bağlı görev yapması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
16:05 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:29 - 4/06/2018 Pazartesi
IHA
Vergi müfettişleri
Vergi müfettişleri

24 Haziran seçimlerinden hemen sonra oluşacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte VDK’nın hangi kurum bünyesine gireceği tartışmalarıyla ilgili görüşlerini açıklayan VMD Genel Başkanı Özgür Kubuş, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde doğrudan Cumhurbaşkanı’na bağlı görev yapmasının uygun olacağını düşündüklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde çıkması beklenen uyum yasaları çerçevesinde Vergi Denetim Kurulu’nun (VDK) kime bağlı olacağı konusundaki tartışmaları değerlendiren Kubuş
, "Vergi Denetim Kurulu’nun yeni sistemde yönetimin bir parçası olarak, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde doğrudan Cumhurbaşkanı’na bağlı olarak görev yapması, seçimle gelen, millete karşı sorumlu ve hesap verme durumunda olan Cumhurbaşkanı’nın vergi politikalarını belirleme hakkı çerçevesinde uygun olacağı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.
#​Vergi Müfettişleri Derneği
#VMD
#Özgür Kubuş
6 yıl önce