|

'Silahlı helikopterler 3 kez havalimanını taramaya geldi'

DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Özuğur, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı havalimanındayken üç kez silahlı helikopterlerin konukevi üzerine geldiğini anlattı.

Yeni Şafak
08:09 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 08:13 - 16/07/2017 Pazar
Diğer
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, 15 Temmuz'daki hain kalkışmanın yıldönümünde o gece Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarla buluştuğu Devlet Konukevi'nde yaşananları anlattı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, 15 Temmuz'daki hain kalkışmanın yıldönümünde o gece Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarla buluştuğu Devlet Konukevi'nde yaşananları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Devlet Konukevi'ne geldikten sonra uçakların geçişi sırasında camların patlamasıyla yaralanan vatandaşların yanına gittiğini ifade eden Celal Özuğur, "Cumhurbaşkanımız yaralıların tek tek elini sıkarak, durumlarını sordu. Onlarla konuşarak teskin ettikten sonra biz 'Sizi yabancı konukların olduğu odaya alalım' dedik. Orada birkaç saat oturduktan sonra bir helikopterin üzerimize yaklaştığını görünce camdan baktık. Bu silahlı bir helikopterdi" dedi.

KULEYLE BİZZAT KONUŞTU

Silahlı helikopterin bilgisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiklerini ve kendisini başka bir odaya almayı teklif ettiklerini anlatan Özuğur, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız bana telefonda kiminle görüştüğümü sordu. Kule ile konuştuğumuzu aktardım. Hemen telefonu aldı. Helikopterin uzaklaştırılması talimatını aktardı. Kuledeki görevli 'Helikopterle hiçbir muhabere imkânımız yok' deyince Cumhurbaşkanımız yine de mutlaka onlara ulaşılmasını istedi. Uyarılara rağmen helikopter yine üzerimizde dönmeye başladı. Cumhurbaşkanımız gazetecilerin bulunduğu basın odasına geçti. Kule ile irtibat halindeydi. Basın odasındayken aynı helikopter üzerimizden uzaklaştı. İkinci bir helikopter geldi. O da daha sonra uzaklaştı. Bir süre sonra Sayın Cumhurbaşkanımız o sabahki meşhur konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanımız o konuşmayı yaptıktan sonra bir ara yine kuleden beni aradılar. Bir helikopterin daha geldiğini söylediler. Zaten bunların görüntülerini televizyonlar çekmişlerdi."

Sabah'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı İstanbul'daki hava trafiğinin durduğunu öğrenince hemen talimat verdiğini ifade eden Özuğur, "Cumhurbaşkanımız 'Patlama olduğunda saatler içinde bu meydanı açtınız. Talimat veriyorum, hemen meydanı eski haline getirin, çalıştırın. Uçak seferlerinin başlatılması için gerekli tedbirleri alın. Kule normal şekline dönsün ve çalışmalara başlasın' talimatını verdi. Bununla birlikte biz de 2-3 saat içinde ilk uçağı kaldırdık. O stres esnasında bunu başardık" dedi.

#DHMİ
#Celal Özuğur
#15 Temmuz
#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Konukevi
#Atatürk Havalimanı
#Uçak
7 yıl önce