|

Soğuk zincirle zayiat azalacak

Birçok ürünün lojistik sevkiyat esnasında bozulduğuna dikkat çeken Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan müjde verdi. Bakan Elvan, " Sevkiyatlar ambalajlanmadan yapılıyor. Soğuk zincirler oluşturulacak. Bu soğuk zincirlerin oluşturulması yönünde teşvik düzenlememiz var. Zayiatı düşüreceğiz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:09 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Soğuk gıda sevkiyatında ürünler ambalajlanacak.
Soğuk gıda sevkiyatında ürünler ambalajlanacak.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kalkınma Bakanlığı, Mersin Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğiyle yapılan, yatırımcıların, işlemlerini tek merkezden hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamasının amaçlandığı "Tek Durak Ofis"in açılış töreni ile "Hasat ve Hasat Sonrası Ar-Ge ve Uygulama Merkezi" projesinin imza törenine katıldı.

YATIRIMCIYA TEK OFİS

Elvan, projenin, yatırım ortamını kolaylaştıracağını belirterek, "Yatırımcılar, yatırım yapmak istediklerinde artık kurum kurum dolaşmak yerine doğrudan Tek Durak Ofisine gelecekler. Yatırımcılarımızın tüm iş ve işlemleri buradaki görevlilerce gerçekleştirilecek" diye konuştu. Projenin ilk olarak uygulandığı İstanbul'daki ofisin, sadece yabancı sermayeye hizmet verdiğini anımsatan Elvan, Mersin'deki ofisin ise hem yerli hem de yabancı firmalara hizmet vereceğini vurguladı. Yatırımcıların, resmi işlemlerin ofislerde rahatça halledilmesiyle işlerine daha iyi yoğunlaşacağını aktaran Elvan, ofislerin diğer illerde de hayata geçirileceğini dile getirdi.

SOĞUK ZİNCİR İÇİN HERŞEY HAZIR

Elvan, yeni açılan Hasat ve Hasat Sonrası Ar-Ge ve Uygulama Merkezi projesine değinerek merkezin, sadece Mersin'e değil, Antalya başta olmak üzere bölgedeki illere de hizmet vereceğini ifade etti. Tarladaki ürünün, ambalajlanma sürecinden soğuk zincir vasıtasıyla tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen tüm süreci disipline etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Elvan, "Birçok ürünümüzün sevkiyatı, ambalajlanmadan yapılıyor. Yine birçok ürünümüz soğuk zincire tabii olmadan maalesef tüketiciye ulaştırılmaya çalışılıyor. Önümüzdeki dönemde bunların tamamını çözeceğiz. Soğuk zincirler oluşturulacak" diye konuştu.


Hasattan sonraya merkez

Hasat sonrası merkezle çiftçinin sorunlarına çare olacaklarını aktaran Bakan Elvan, şöyle konuştu: "Özellikle turunçgil üzerindeki hastalıklarla ilgili araştırma faaliyetleri olacak."

#Soğuk Gıda
#Ambalaj
6 yıl önce