|

Star Rafinerisi ithalatı azaltacak

Türkiye’nin yılda 11 milyar dolarlık petrokimya ürünü ithal ettiğini söyleyen Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Star Rafinerisi’nin ithalatı bu azaltacağını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 00:35 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dün ziyaret ettiği Petkim’in Star Rafinerisi'nde açıklamalarda bulundu. Özlü, petrokimya konusunda Türkiye’nin ciddi bir açığının bulunduğunu söyledi. İzmir’e önceki gün geldiklerini ve komisyon üyeleriyle birlikte kentin sanayi kapasitesini incelediklerini ifade eden Özlü, firmaları ziyaret edip, dertlerini dinlediklerini kaydetti.

PETKİM’E BİR PETKİM DAHA

Star Rafinerisi’nin bir kısmının 2018 yılının ekim ayında üretime başlayacağına işaret eden Özlü, “Türkiye olarak petrokimya ürünlerinde yıllık yaklaşık 11 milyar dolar ithalat yapıyoruz. O yüzden bu yatırım ülkemiz için son derece önemli” diye konuştu. Rafinerinin yaklaşık 5,8 milyar dolarlık bir yatırım olduğunu dile getiren Özlü, “Türkiye bu yatırımla özellikle petrokimya sanayinin ihtiyaç duyduğu nafta ve benzeri ürünlerde ciddi bir kapasiteye kavuşmuş olacak. Dolayısıyla petrokimya konusunda zaten Türkiye’de tek olan Petkim’in yanına bir Petkim daha ilave edilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

#Ekonomi
#Enerji
#Faruk Özlü
7 yıl önce