|

Suudi Arabistan ile Türkiye 'ticaret merkezleri' kuracak

Suudi Arabistan ile Türkiye'de ticaret merkezlerinin kurulması planlanıyor. Serbest bölgeden farklı olarak, 3. ülkelere de satış yapılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:32 - 13/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında ticaret merkezleri kurulacak. Türkiye'de bulunan Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Al Suud'un heyetinde Ticaret ve Sanayi Bakanı Tevfik bin Fevzan er-Rebia da yer aldı. Konuk Bakan er-Rebia, Türkiye ziyareti kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile görüştü.



TAKLİTLE MÜCADELE


Özellikle kaliteli ticareti tesis etmeyi, sahte ve taklit eşyanın satışıyla mücadeleyi, iki ülke arasındaki ticaretin mümkün olduğu kadar kolaylaştırılmasını önemsediklerini vurgulayan er-Rebia, “ticaretin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi açısından iyi bir fırsat, iyi potansiyel teşkil edebilir.” dedi.





Üçüncü ülkelere satış


Edinilen bilgiye göre, kurulması planlanan ticaret merkezleri, serbest bölgelerden farklı bir yapıya sahip olacak. İki ülkenin ürünleri, söz konusu ticaret merkezlerinde bazı vergisel avantajlarla satışa sunulacak. Uzun vadede ise iki ülkenin ürünleri, ticaret merkezleri aracılığıyla Türkiye üzerinden Avrupa'ya, Suudi Arabistan üzerinden de Ortadoğu ülkelerine satılabilecek. Söz konusu merkezlere yönelik teknik çalışmanın iki ülke yetkililerince önümüzdeki günlerde başlatılması bekleniyor.



#Suudi Arabistan
#Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Al Suud
8 yıl önce