|

Taksicilerden Gencebay ailesine özür ziyareti

Orhan Gencebay’ın oğlu Gökhan Gencebay’ın tarfikte tartıştığı bir taksi şoförü tarafından bıçaklanmasının ardından İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, oğul Gencebay'ı hastanede ziyaret ederek yaşananlardan ötürü taksi camiası adına özür diledi. Gencebay'ı bıçaklayan taksi şoförünün sabıkası olduğunu belirten Aksu, sektör içerisinde bu yönde çalışanların tespiti için ise İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne işbirliği çağrısında bulundu.

11:09 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 11:38 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Foto/Arşiv
Foto/Arşiv

Ünlü müzisyen Orhan Gencebay'ın oğlu Gökhan Murat Emre Gencebay Beşiktaş'ta bir taksiciyle yaşadığı tartışmanın ardından göğsünden bıçaklandı.


Oğul Gencebay hastanede tedavi altına alınırken, D.E gözaltına alındı.


ÖZÜR ZİYARETİ

Saldırı olayının ardından İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve Oda heyeti Gökhan Gencebay’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunup, yaşanan olaydan ötürü özür dilediler.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'ndan yapılan açıklama şöyle;

25 Nisan 2019 Perşembe gecesi saat 22:00 sularında Güngören Esnaf Odası’na kayıtlı bir taksimizin şoförü tarafından ülkemizin değerli sanatçısı Orhan Gencebay’ın kıymetli oğlu Gökhan Gencebay’a sözlü ve bıçaklı saldırı olduğunu öğrendik. Akabinde sektörümüz adına geçmiş olsun dileklerimizi iletmek üzere hemen dün gece yarısı Gayrettepe’de kaldığı hastaneye gidip kendilerine, kıymetli annesi Sevim Emre’ye geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Hiç istemediğimiz, tasvip etmediğimiz ve
tamamen sektörümüze zarar veren bu olaydan ötürü Kıymetli
Gencebay ailesinden özür diledik.

SABIKASI VAR

Durumunun iyi olması bizi sevindirdi, Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Ziyaretimizde kendilerine de ifade ettiğimiz üzere olayın bizzat takipçisi olacağımızı bildirmek isterim, öte yandan yaşanılan bu olayda, taksi şoförünün daha önceden de sabıkası olduğunu öğrendik. Bu, bizim uzun süredir dile getirdiğimiz denetim eksikliklerini, sektörümüzde standartların bir türlü oluşturulamamış olmasını da tekrar gün yüzüne çıkardı. Biz 52 bin çalışandan oluşan bir sektörüz, ancak içimizde maalesef denetim eksiklikleri dolayısıyla bu tür sabıkalı insanlar da kaçak çalışabiliyor.


BAKANLIK VE EMNİYETE ÇAĞRI

Bunun önüne geçilmesi için hem İçişleri Bakanlığı’nı hem de Emniyet Genel Müdürlüğü’nü işbirliğine davet ediyoruz. Yaşanan elim olaydan dolayı üzüntümüzü tekrar belirtmek isteriz.''

#​Orhan Gencebay
#Gökhan Gencebay
#İstanbul Taksiciler Esnaf Odası
#Eyüp Aksu
5 yıl önce