|

Tekgıda-İş Sendikası'ndan Çalışma Bakanı Bilgin'e teşekkür mektubu

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e mektup gönderdi.

12:33 - 12/11/2021 Cuma
Güncelleme: 12:40 - 12/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
​Tekgıda-İş Sendikası
​Tekgıda-İş Sendikası

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, mektubunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e sendikaların sorunlarına ilişkin kayıtsız kalmamasına teşekkür etti.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Vedat Bilgin;
Bakanlığınızın TBMM’de yapılan 2022 yılı Bütçe görüşmelerinde, milletvekillerinin sorularına verdiğiniz yanıtları mutluluk ve biraz da şaşkınlıkla okuduk. Şaşkınlığımızı lütfen mazur görün. Çünkü ilk defa bir Çalışma Bakanının ağzından bu kadar net ve emekten yana ifadeler duyduk. Mutluyuz; çünkü kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyetin kurumlarının biz işçilerin haklarının yanında olduğunu gördük.
Sendikalar olarak örgütlenmede yaşadığımız en temel konu emekçilerin hukukunun tanınmamasıdır. Örgütlendiğimiz hemen hemen tüm işyerlerinde üyemiz olan işçiler sanki anayasanın tanıdığı örgütlenme hakkını kullanmıyor da illegal bir yapılanma içerisine girerek işyerlerini batırmaya çalışıyor. Hatta daha ötesi işimizi geri istediğimiz ya da yasaların gereği olarak grev yapmaya kalktığımızda yasaları tanımayan işverenleri koruyarak işçiye fiziki müdahalede bile bulunan kolluk güçleriyle de mücadele etmek durumunda kalıyoruz. Mahkemelerin işe iade kararları da işverenlerin hukuk tanımaz tavırları karşısında maalesef ki işlemez duruma geliyor.
Sizin Bütçe Görüşmelerinde verdiğiniz yanıtlar bize soluk aldırdı. Bizler kimseden ayrıcalık beklemiyoruz, istediğimiz anayasamızın ve yasaların bizlere verdiği hakların uygulanması ve uygulatılması. Böyle olunca sorunlarımız çözüme zaten kendiliğinden ulaşır. Bu demokratik ve emekten yana tavrınızdan dolayı sizi yürekten kutluyor ve teşekkür ediyoruz, saygılarımla.”
#Çalışma Bakanı Vedat Bilgin
#​Tekgıda-İş Sendikası
#​Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa ​Türke
2 yıl önce