|

300 koyun başvurusunda ilk adım

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği ve büyük bir ilgi gören 'Köyüne geri dönenlere 300 koyun ve maaş' projesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından sonra ilk adım atıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bünyesinde yer alan TİGEM tarafından yönetilecek olan süreçte maddi desteğin, Ziraat Bankası tarafından sağlanacağı açıklanırken, 300 başa kadar küçükbaş hayvan için başvurular başladı. İşte, TİGEM üzerinden yapılan '300 koyun' projesi başvuru şartları ve detaylı bilgileri...

Yeni Şafak
08:40 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:25 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
'Köyüne geri dönene 300 damızlık koyun' projesinde ilk adım atıldı.
'Köyüne geri dönene 300 damızlık koyun' projesinde ilk adım atıldı.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından ''Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol'' projesi kapsamında yapılan köyüne geri dönene 300 koyun artı maaş verileceğine yönelik açıklama ülke genelinde büyük heyecana yol açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı projede detaylar belli oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bünyesinde yer alan TİGEM tarafından yönetilecek olan süreçte maddi desteğin, Ziraat Bankası tarafından sağlanacağı açıklanırken, Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi kapsamında doğacak kuzuların alımı garanti edilecek ve taban alım fiyatı önceden belirlenecek. Üretilecek tüy ve süt yetiştiricinin olacak.

8 yıl sonunda 5 milyon dişi hedefleniyor

Projeye katılımın yeterli düzeyde olması halinde 8.yılın sonunda toplam 5 milyon dişi hedefleniyor. Bu süreçte 3 milyon 250 bin baş erkek hayvanın kesimiyle 52.300 ton et üretimi ise projenin diğer hedefleri arasında yer alıyor.

Başvuru nasıl yapılacak?

Projeye başvurular TİGEM internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. En az bin 666 üreticinin dahil edileceği projede, üretici başına toplam 300 başa kadar küçükbaş hayvan verilecek.


300 koyun başvuru kriterleri nelerdir?

300 Koyun projesi kapsamında destek verilecek üretici kriterleri yayımlandı.
Başvuruda bulunacak olan üreticilerde şu kriterler aranacak:
  1. Üretim yapacağı yerin mera alanı,
  2. Kaba yem üretebilirliği,
  3. Hayvan varlığı,
  4. Cinsiyet ve yaşı (Genç çiftçi olması önemlidir),
  5. Hayvan barınağına sahip olması,
  6. Halen hayvancılıkla uğraşıyor olması gibi kriterler göz önüne alınıp değerlendirilecek.
#TİGEM
#300 koyun projesi
6 yıl önce