|

Tıkla ne kadar tasarruf etmen gerektiğini öğren

Boğaziçi Elektrik'in internet sitesinden tüketiciler, günlük hayatta en çok kullandığı bazı elektrikli cihazların ne kadar enerji tükettiğini ve ne kadar tasarruf yapabileceğini hesaplayabiliyor

Yeni Şafak
15:36 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:39 - 12/01/2017 Perşembe
AA

Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin elektrikli cihazların doğru kullanımı için internet sitesinde yer verdiği özel bir uygulama sayesinde tüketiciler, günlük hayatta en çok kullandıkları 20 elektrikli cihazın ne kadar enerji tükettiğini ve ne kadar tasarruf edilebileceğini öğreniyor.



Boğaziçi Elektrik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket "Enerji Tasarrufu Haftası"nda enerjinin verimli kullanımı ve bilinçli tüketiminde önemli bir uygulamaya imza attı.



İstanbul'un Avrupa yakasında 4,2 milyon aboneye hizmet veren şirketin, söz konusu uygulamayla "

" internet adresinde yer alan "Tüketim Hesaplama" sekmesinde, en fazla kullanılan 20 elektrikli cihazın günlük, haftalık, aylık ve yıllık bazda, ne kadar enerji tükettiği hesaplanabiliyor.



Cihazı seçip "hesapla" tuşuna basmak yeterli


Açıklamada aktarılan bilgilere göre, Boğaziçi Elektrik'in internet sitesinde ve "

" adresinde yer alan uygulamada, önce ekrandan sık kullanılan cihazların seçimi yapılıyor. Ardından da "hesapla" tuşuna basılarak her cihazın, gücü (watt), çalışma süresi (saat), haftalık, aylık veya yıllık olarak kaç kez kullanıldığı değiştirme seçenekleri ile girilebiliyor.



Daha sonra sistem otomatik olarak söz konusu elektrikli cihazın aylık ve yıllık olarak kaç kilovatsaat elektrik tükettiği ile güncel elektrik satış fiyatı üzerinden ne kadar maliyet yarattığını ekrana yansıtıyor.



Web sitesinde ayrıca, tasarruf hesaplamasının yanı sıra şirketin maskotu olarak belirlenen Ateşböceği'nin yönlendirmeleriyle tasarrufa yönelik bilgi ve ipuçlarına da yer veriliyor.



#CLK Boğaziçi Elektrik
#Enerji Tasarruf Haftası
#Tasarruf
7 yıl önce