|

TOKİ'den vatandaşa uyarı

TOKİ Başkanı Ergün Turan, vatandaşları sahtekar ve dolandırıcılara karşı dikkatli olma konusunda uyarıdı. Turan, "Dolandırıcılar uydurma TOKİ sözleşmesi hazırlıyor. Sözleşmelerde 'kurasız satış' ibaresine yer vererek vatandaşları kandırıyorlar. Vatandaşlarımız bize müracaat edince dolandırıldığını farkediyor'' dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/06/2016 Salı
Güncelleme: 03:03 - 14/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Son zamanlarda sıklaşan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi eklendi. TOKİ'nin ismi kullanılarak sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edildi.Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için, TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemesi, iş ve işlem yapmaması gerektiğini vurguladı. Sahtekarların, uydurma TOKİ sözleşmesi hazırladıklarını kaydeden Turan, “TOKİ amblemli kaşe ve benim ismimle atılan sahte imzanın bulunduğu bu sözleşmelerde özellikle 'Kurasız Satış' ibaresine yer verilerek vatandaşlar kandırılıyor. Bu sahte sözleşmelerde belli bir miktar peşinat alınıp sözde vade uygulanacağı hükmü var. Peşinat alındıktan sonra ortadan kayboluyorlar. Vatandaşlarımız bize müracaat edince dolandırıldığını fark ediyor. Vatandaşlarımızın umutlarını çalan bu sahtekar ve dolandırıcılar karşı vatandaşlarımız daha fazla dikkat etmelidir" diye konuştu.



'ÖNCELİKLİ ALIM' BAHANESİYLE KANDIRIYORLAR


Turan, TOKİ tarafından satışa sunulan konutların satış ve devir işlemlerinin sadece yetkili bankalar aracılığı ile yapıldığının altını çizdi. Turan, kurumun ismini ve logosunu kullanarak vatandaşlardan para toplayan, son zamanlarda da özellikle emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi. Her yıl binlerce dar gelirli vatandaşı sevindirdiklerini belirten Turan, “Her şeyin olduğu gibi bu işin de suistimalini yapanlar var. Vatandaşlarımıza, 'Size öncelikli alım tanıyacağız' diyerek onlardan para topluyorlar. Bu tarz girişimlerde bulunan vatandaşlar resmi mercilere başvurarak haklarını aramalı" ifadelerini kullandı.







TAKİPLERİMİZ SÜRÜYOR


Turan, bu konudaki takiplerini sürdürdüklerini belirterek, “TOKİ adına kendilerine bir şey söylendiğinde, yapıldığında bunu idareye mail ve ALO TOKİ (444 86 54) iletişim kanalıyla ya da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulunsunlar. Biz takipçisi oluruz" diyerek sözlerini noktaladı.



Suçüstü yaptık


Turan, TOKİ'nin adını kullanarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı savcılığa suç duyurularında bulunduklarını, bazı yerlere de suçüstü yaptıklarını kaydederek, TOKİ'ye kurumun dışında sadece bankalar vasıtasıyla müracaat alındığının altını çizdi. “Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında hiçbir yere, kuruma, kişiye para yatıramazsınız, onlardan daire talep edemezsiniz. Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında bir müracaat yeri yoktur" dedi.



#Ergün Turan
#TOKİ
#Kurasız satış
8 yıl önce