|

'Tünektepe Projesi'nin ihalesi canlı yayında yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan projenin, yıllık bir milyon 660 bin lira işletme bedeliyle ihalesi gerçekleştirildi.

Yeni Şafak
17:58 - 1/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:00 - 1/02/2018 Perşembe
AA
Tünektepe Projesi ihaleye çıktı
Tünektepe Projesi ihaleye çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Tünektepe Projesi"nin ihalesi, yıllık bir milyon 660 bin lira işletme bedeliyle canlı yayında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici başkanlığında encümen salonunda gerçekleştirilen ihaleye kapalı usul iki dosya sunuldu. Komisyon üyeleri, dosyadaki evrakı incelendi.

Belediyenin resmi sitesi "www.antalya.bel.tr" adresinden de canlı yayınlanan ihalede, dosyada açıklanan rakamların ardından sözlü artırıma gidildi.

En az 5 bin lira artırımla başlayan ve kıyasıya çekişmenin yaşandığı ihalede, taraflar zaman zaman ara isteyerek, telefonla ortaklarıyla görüştü. Yaklaşık 1,5 saat süren ve 66 tur yapılan ihaleyi bir milyon 660 bin lira teklif veren Çağdan Mühendislik ile Aska Otomotiv ve Petrol Ürünleri Ticaret AŞ iş ortaklığı kazandı.

İhaleyi kazanan yüklenici firma, onaylı projede öngörülen yapı ve tesislerin inşaatıyla alan düzenlemelerini yaparak, yapım inşaat süresi de dahil olmak üzere 29 yıl süreyle tesisi işletecek.


Genel Sekreter Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya kenti Antalya'ya değer katacak Tünektepe'ye simgesel bir yapı inşa edileceğini söyledi.

Antalya'ya büyük bir yatırım yapılacağını, bunun tutarının 35 milyon 746 bin 422 lira muhammen bedele sahip olduğunu belirten Ekici, "Burada 30 oda, 60 yatak, teleferik alt ve üst istasyonlarının alanı, teleferiğimiz, sahilde 6 metrekare büfe, 24 metrekare gölgelik alan, bin metrekare şemsiye ve şezlong alanı da bu ihalenin kapsamındadır. Yıllık artırma muhammen bedel 150 bin liradır." diye konuştu.

Ekici, Antalya ve Türkiye'ye güzel bir eser kazandırılacağını vurgulayarak, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'in talimatıyla özelikle ihaleyi canlı yayında gerçekleştirdik." dedi.

#Antalya
#Birol Ekici
#Tünektepe projesi
6 yıl önce