|

Turistler Antalya’da konakladı, İstanbul’da harcadı

Antalya yabancı turist ağırlamada İstanbul ile başa baş giderken, turistler toplam alışveriş harcamalarının yarısından fazlasını İstanbul’da yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2015 Pazar
Güncelleme: 22:34 - 26/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Turizmin başkenti olarak değerlendirilen Antalya harcamalarda İstabul'un gerisinde kaldı. Antalya yabancı turist ağırlamada İstanbul ile başa baş giderken, turistler toplam alışveriş harcamalarının yarısından fazlasını İstanbul'da yaptı. Bu yılın 10 aylık döneminde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı 33 milyonu geçerken, bu turistlerin 10,8 milyonu İstanbul ve 10,5 milyonu Antalya'ya geldi.



30 MİLYAR TL KARTTAN


Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, yabancı turistler, 2015 yılında Türkiye'de yaklaşık 30 milyar TL tutarında kartlı işlem yaptı. Harcamaların 3'te 2'sini alışveriş işlemleri, 3'te 1'ini ise nakit çekim işlemleri oluşturdu. Yapılan kartlı alışverişlerin il bazında dağılımı incelendiğinde, turistlerin en fazla harcama yaptığı il olarak İstanbul dikkati çekiyor.



TURİSTLERİN TERCİHİ OTEL


Uzmanlar Antalya'daki otellerde genellikle her şey dahil sisteminin yaygın olması nedeniyle turistlerin otelden çıkmamayı tercih ettiklerini, o yüzde alışveriş harcamaları İstanbul'un çok gerisinde kaldığını belirtiyor. Yabancı kartlarla yapılan ödemelerin 2015'teki sektörel dağılımı incelendiğinde, yüzde 19 ile konaklama sektörünün en fazla paya sahip olduğu görülüyor.


#Turizm
#rus turistler
#yabancı turist
8 yıl önce