|

Türkiye ile Afrika Birliği arasında işbirliği protokolü

Ekonomi Bakanlığı ve Afrika Birliği arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu için işbirliği protokolü imzalandı.

Yeni Şafak
22:22 - 11/10/2016 Salı
Güncelleme: 19:36 - 11/10/2016 Salı
AA

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Afrika Birliği Genel Merkezi'nde yapılan törende, Türkiye adına Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Afrika Birliği adına ise Afrika Birliği Ekonomi İşleri Komiseri Anthony Mothae Maruping protokole imza attı.



Ulusoy, tören sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'nin 2008 yılından bu yana Afrika Birliği'nin stratejik partneri olduğunu ve ilişkilerin her geçen yıl ilerlediğini belirtti.



Foruma önemli sayıda katılımcı beklediklerini söyleyen Ulusoy, “Sadece Afrika Birliği'nden değil tüm Afrika kıtasından üst düzey katılım bekliyoruz. Aynı zamanda devlet başkanları ve ticaret bakanları da orada olacak.” dedi.



Büyükelçi Ulusoy, Afrika'nın farklı ülkelerinden yaklaşık 500 iş adamının forumda olacağını kaydetti.



Ekonomi Bakanlığı, Afrika Birliği Komisyonu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan forum, Türkiye ve Afrika ülkeleri iş çevreleri arasında uzun süreli işbirliğinin tesis edilmesini amaçlıyor.



  1. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 2-3 Kasım 2016 tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan "Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu"na tüm Afrika ülkelerinden bakanlar, özel sektör kuruluş başkanları ve firma temsilcileri, Afrika Birliği ve Afrika Kalkınma Bankası üst düzey yetkilileri ve Afrika Bölgesel Ekonomik Topluluklarının Genel Sekreterleri katılacak.



#Ekonomi Bakanlığı
#Afrika Birliği
#Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu
8 yıl önce