|

Türkiye kilit bir ülke

Fransız Kalkınma Ajansı'nın (AFD) özel sektör gelişimine odaklanmış kuruluşu Proparco'nun Üst Yöneticisi (CEO) Gregory Clemente, Türkiye’nin yatırımlar açısından önemine değindi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:09 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Gregory Clemente
Gregory Clemente

Clemente, "Dünyadaki yıllık taahhütlerimizi iki katına çıkarmak istiyoruz ve Türkiye bizim için kilit ülke. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi, yılda 100 milyon avrodan fazla finansman sağlayarak destekleyeceğiz" dedi. Clemente, Türkiye'nin kendileri için portföylerinde yer alan önemli ülkelerden biri olduğunu söyledi.Clemente, "Biz sadece özel sektördeki projelere odaklanıyoruz. Öncelikle olarak bankalar ve tarım, altyapı ve sosyal sektör ile (bilhassa sağlık)" dedi. Son yıllarda dünya genelinde yıllık 1 milyar avro finansman sağladıklarının altını çizen Clemente, "2020 yılına kadar yılda 2 milyar avro taahhüt hedefine çıkaracağız" diye konuştu.

EKONOMİ ÇEŞİTLENDİRİLMİŞ DURUMDA

Clemente, İstanbul ofisinden Orta Doğu, Orta Asya, Kafkasya bölgelerinin yönetildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Portföyümüzde, Türkiye bizim için en önemli ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye, büyük ve çeşitlendirilmiş bir ekonomiye sahip. Biz Türk ekonomisine güveniyoruz. Türkiye'de finansal olarak 2004 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Yaklaşık 5 sene öncesinde de Türkiye'deki ofisimizi açtık. Dünyadaki yıllık taahhütlerimizi iki katına çıkarmak istiyoruz ve Türkiye bizim için kilit ülke. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi, yılda 100 milyon avrodan fazla finansman sağlayarak destekleyeceğiz."

#Fransa
#Gregory Clemente
6 yıl önce