|

Afet hasarı 200 milyon lirayı aştı

Türkiye’nin dört bir yanındaki sel ve orman yangınları sonrası sigorta sektörü ekspertiz çalışmalarını sürdürüyor. Sigortalı vatandaşların hasar tutarı 213 milyon TL olarak belirlendi. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, bütüncül bir afet sigortası çalışması yapıldığını duyurdu.

Haber Merkezi
01:08 - 6/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 01:11 - 6/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Son dönemde yaşanan afetlerde, Rize ve Artvin’de 35 milyon TL, Manavgat, Marmaris, Milas ve Bodrum’da 71 milyon TL, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da 107 milyon TL ile toplamda 213 milyon TL hasar tutarı belirlenirken, ekspertiz çalışmalarının devam etmesi ve henüz bildirilmeyen hasarların da olması nedeniyle bu tutarların artması bekleniyor. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, doğal afetlerin sigortalı varlıklar üzerinde oluşturduğu hasarın, gelişmekte olan ülkelerde toplam hasarın ortalama yüzde 3’ü civarındayken, gelişmiş olan ülkelerde bu oranın yüzde 45’lere kadar çıktığını bildirdi.

SİGORTA BİLİNCİ GELİŞİYOR

Doğal afetlerin dünya için giderek daha büyük bir tehdit haline geldiğini ifade eden Benli, şunları kaydetti: “Afetler vatandaşlarımızın sigortaya olan ilgisini artırdı. Özellikle önceki yıllarda İstanbul’da yaşanan dolu yağışı sonrasında bu yönde bir bilinç artışı gördük. Vatandaşlarımız yaşanan dolu felaketiyle birlikte araçları için aldıkları kasko poliçelerinde dolu teminatını özellikle sorar duruma geldiler. Akabinde depremler sonrasında da aynı etkiyi gördük.”

YANGINA 101 MİLYAR LİRALIK TEMİNAT

Benli, Rize ve Artvin’de yaşanan sel ve su baskını hasarlarına ilişkin 2 Eylül itibarıyla ihbar sayılarının 194’e ulaştığını, hasar tutarının ise 35 milyon TL olduğunu kaydetti. Manavgat, Marmaris, Milas ve Bodrum’da yaşanan yangınlarda ise toplam teminat tutarının yaklaşık olarak 101 milyar TL olduğunu bildiren Benli, “Yangın ve kasko poliçelerine ilişkin 3 bin 346 hasar ihbarına ilişkin toplamda 71 milyon TL tutarında tazminat dosyası açıldı” diye konuştu. Benli, Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki selde hasar tutarının ise 107 milyon TL’ye ulaştığını aktardı.


SİGORTALIYA KOLAYLIK SAĞLADIK

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 27 Temmuz, 30 Temmuz ve 16 Ağustos’ta olağanüstü gündemle toplanarak tüm sektörün afetten zarar gören vatandaşlara en hızlı şekilde destek olabilmesi için tavsiye kararları aldıklarını dile getirdi. Hasar tazmini adına evrak temin sürecinde sigortalılara gerekli kolaylıklar sağlandığını vurgulayan Benli, hasar prosedürleri sonuçlanana kadar şirketlerin kendi belirleyecekleri oranlarda avans niteliğinde ödemeler yapmasına karar verildiğini anımsatan Benli, şirketlerin de hasar ödemelerini bu karara göre şekillendirdiğini söyledi. Benli, bütüncül bir zorunlu doğal afet sigortasının tasarımına ilişkin çalışmalara başlandığını söyledi.

#Türkiye Sigorta Birliği
#Atilla Benli
#Rize
#Artvin
#Antalya
#Kastamonu
3 yıl önce