|

Türkiye’ye güvendi yatırıma hız verdi

Vodafone, Türkiye’ye olan güvenini göstermek üzere 2017-18 mali yılında ülkeye 1 milyar TL’yi aşkın bir yatırım bütçesi ayırdı. Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “Türkiye pek çok fırsatların olduğu bir pazar. Türkiye’ye inanıyoruz ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:29 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Vodafone’un “Türkiye’ye güvenin göstergesi” olarak tanımladığı yatırım planlarını Vodafone Arena’da anlattı.
Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Vodafone’un “Türkiye’ye güvenin göstergesi” olarak tanımladığı yatırım planlarını Vodafone Arena’da anlattı.

Türkiye'nin dijitalleşmesine katkı sunma vizyonuyla hareket eden Vodafone, Türkiye pazarına yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin ekonomisine ve dinamik nüfus potansiyeline duyduğu güveni perçinleyen Vodafone, 2017-18 mali yılında 1 milyar TL'yi aşkın yatırım daha yapacak. Böylece, Vodafone'un 2006 yılından bu yana Türkiye'ye yaptığı toplam yatırım 20 milyar TL'yi aşacak. Son 6 aydır görevini yürüten Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, hayata geçirdikleri projeler ile Vodafone'un “Türkiye'ye güvenin göstergesi” olarak tanımladığı yatırım planlarını Vodafone Arena'da düzenlediği basın toplantısında aktardı.



YATIRIMLAR UZUN VADELİ


Vodafone Türkiye'nin finansal ve operasyonel performansındaki artışa dikkat çeken Deegan, “Servis gelirlerimiz %15 arttı. Halihazırda 500 bin sabit internet müşterimiz ve 8 milyonu aşkın 4.5G müşterimiz var. Türkiye'de en önemli olgunun 'güven' olduğunu biliyoruz ve Türkiye'ye güveniyoruz. Uzun vadeli bir yatırımcı olarak buradayız ve daha uzun yıllar burada olacağız” dedi. Vodafone Türkiye'nin 3 bin 300'den fazla çalışanı olduğuna da değinen Deegan, şöyle devam etti: “Aynı zamanda müşterilerimiz adına yaptığımız vergi ödemeleriyle de Türkiye'nin refahına katkıda bulunuyoruz. Son 9 yılda Türk hükümetine 24,1 milyar TL'yi aşkın vergi ödedik. Gelecek planlarımız arasında yakınsamaya daha hızlı geçiş; satış kanalları ve işgücünde dijitalleşme; VoWiFi, VOLTE, zaman tabanlı veri yükleme gibi yenilikçi ürün ve servisler geliştirmek var.”



YERLİ ÜRETİME DESTEK


Göreve geldiği tarihten bu yana Vodafone Türkiye'de yapılan çalışmalara da değinen Deegan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Evrensel Hizmet İhalesi'nde Türk Telekom ile ortak hareket ettik ve kırsal alanların dijitalleştirilmesi için önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 1,6 milyar TL'lik ortak yatırım taahhüdünde bulunduk. Türkiye'nin ilk baz istasyonu ULAK için satış sözleşmesini imzaladık; 250 baz istasyonu için sipariş vereceğimizi duyurduk. ASELSAN'ın yerli baz istasyonu anteninin kullanımı için ortak imza attık. 4.5G'de yerli üretimi teşvik etmek için KOBİ Seferberliği başlattık.”



SOSYAL PROJELERE DEVAM


Sosyal alandaki yatırımlarına da devam ettiklerine dikkat çeken Deegan, “Beşiktaş ile olan işbirliğimiz kapsamında forma göğüs sponsorluğumuzu 10 milyon dolar bedelle 2 yıl daha uzattık; 15 yıllık da Vodafone Arena ile ilgili anlaşmamız var. 'Yarını Kodlayanlar' projemizde yeni bir sayfa açtık ve Şanlıurfa'daki Suriyeli çocuklara da kodlama eğitimleri vermeye başladık. Türkiye'deki 15 milyon ev kadınını dijitalleştirmek üzere yola çıktık ve 'Vodafone Altın Kulüp' programımızı duyurduk. 'Girişimcilikte Önce Kadın' projemizde ikinci döneme girdik ve aynı anda 10 ilde birden eğitimleri başlattık. Kariyerine ara vermiş kadın çalışanları yeniden orta ve üst düzey pozisyonlarda istihdam etmek üzere dünyanın en büyük işe alım programı 'ReConnect'i başlattık” dedi.



4,5G'nin ilk yılında Vodafone'un performansı


*Vodafone'un mobil internet trafiği, 4.5G öncesi döneme kıyasla iki katına çıktı.


(Şubat 2016 - Şubat 2017)


*2016 yılında, Vodafone 4.5G şebekesinde yaklaşık 100 TB'lik veri alışverişi oldu.


(Şubat 2016 - Şubat 2017)


*Vodafone'un uluslararası dolaşım servisinden yararlanan veri kullanıcılarının sayısı %91 arttı. (Şubat 2016 - Şubat 2017)



#Vodafone
#Colman Deegan
#Türkiye
#Ekonomi
7 yıl önce