|

Vatandaş aldığı etin tüm bilgilerini görecek

Metro, “Et İzlenebilirliği” projesiyle etin tüm tedarik sürecini kayıt altına alarak, QR kod etiket sistemiyle, etin yüzde 100 izlenebilirliği sağlanıyor.

Yeni Şafak
11:20 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:48 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Vatandaş aldığı etin tüm bilgilerini görecek
Vatandaş aldığı etin tüm bilgilerini görecek

Metro Toptancı Market, “Et İzlenebilirliği” konusunda yaptığı çalışmalarla sektöre yatırım yapmaya devam ediyor. Market, gıda güvenliğinin en önemli şartlarından biri olan ürün izlenebilirliğini, et gibi önemli bir ürün grubunda kurduğu sistem aracılığıyla çiftlikten tabağa kadar izliyor.

Et İzlenebilirliği projesi

Metro, “Et İzlenebilirliği” projesiyle etin tüm tedarik sürecini kayıt altına alarak, QR kod etiket sistemiyle, etin %100 izlenebilirliği sağlanıyor. Böylece Metro’dan alışveriş yapanlar;
hayvanın ne zaman doğduğu, hangi çiftlikte yetiştiği gibi kimlik bilgilerine, kesildiği mezbahaya, kesim sonrası onay veren veterinerin veteriner numarasına, kesim tarihine, hangi tedarikçi tarafından paketlendiğine ve son ürün olarak ne zaman üretildiğine kadar tüm bilgilere ulaşabiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Metro Toptancı Market Türkiye Kalite Güvence Grup Müdürü Tülay Özel, “Son yıllarda ortaya çıkan BSE, kuş gribi, dioksin, E.coli gibi sorunlar ve gıda zincirindeki şeffaflık konusunda sürekli artan tüketici talepleri sonucu, tarım ve gıda sektöründe izlenebilirlik giderek önem kazanan bir gereklilik haline geldi. Biz de gelecek nesiller güvenilir et yiyebilsin diye gözümüzü etten ayırmıyor ve ‘Et İzlenebilirliği’ projemizle sofralara gelen etin güvenilirliğinden emin olmak için etin tüm yolculuğunu, müşterilerimize şeffaflıkla aktarmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

#Metro Toptancıı Market
#Metro
#Et İzlenebilirliği
6 yıl önce