|

Verdiği mesaj ile kendini vurdu: Servetinden 15 milyar dolar silindi!

Tesla'nın kurucusu ünlü milyarder Elon Musk, hafta sonu 58 bin doları aşan Bitcoin fiyatının 'yüksek' olduğunu söyleyerek yine piyasayı altüst etti. Bitcoin fiyatı 50 bin dolar altına gerilerken, Tesla'nın hisseleri de yüzde 8.6 düştü. Tesla hisselerindeki düşüş Musk'ın servetinden 15 milyar doları silerken, dünyanın en zengini unvanı yeniden Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a geçti.

10:18 - 23/02/2021 Salı
Güncelleme: 10:27 - 23/02/2021 Salı
Diğer
Tesla'nın kurucusu ünlü milyarder Elon Musk
Tesla'nın kurucusu ünlü milyarder Elon Musk

Tesla hisselerinin yüzde 8.6 düşmesiyle Elon Musk'ın serveti 15.2 milyar dolar erirken, son dönemde kripto paralar üzerine söylemleriyle öne çıkan Amerikalı milyarder dünyanın en zengini unvanından da oldu.

Bloomberg'in milyarderler endeksinde ocak ayında
210 milyar dolarla zirve yapan Musk'ın kişisel serveti 183.4 milyar dolara geriledi
. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ise 186.3 milyar dolarla yeniden zirveyi aldı.

Hafta sonu Twitter mesajında Bitcoin ve Ethereum'un değerinin yüksek olduğunu söyleyen Elon Musk, bilançosuna 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin varlıkları dahil eden Tesla'nın hisselerinde eylül ayından bu yana yaşanan en büyük düşüşe neden oldu.


  • Musk, haftanın ilk günü yine Twitter’dan yaptığı bir diğer paylaşımda ise şirketin Model Y SUV aracının rafa kaldırıldığını söylemişti.

ASYA'NIN EN ZENGİN İŞ İNSANI DA 5.1 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Bitcoin'deki düşüş ve Model Y SUV haberiyle dün Tesla'daki yüzde 8.56'lık düşüş Nasdaq endeksini yüzde 2.5 üzerinde aşağı çekti. Risk iştahının bozulmasıyla gelen satış dalgasında serveti eriyen tek zengin Musk ile de sınırlı kalmadı. Asya'nın en zengini Zhong Shanshan da 5.1 milyar dolar kaybetti.

#Elon Musk
#Bitcoin
#Tesla
3 yıl önce