|

Yabancı fonların ilgisi arttı

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut pazarında hareketliliğin başladığını ve yabancı fonların Türkiye’yi izlediğini söyledi. Tahincioğlu, “Fırsatı gördüler harekete geçecekler” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:08 - 21/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Tahincioğlu konut projeleri
Tahincioğlu konut projeleri

Konut pazarında hareketliliğin başladığını belirten Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut yatırımından uzak duran vatandaşın alıma geçtiğini söyledi. Yabancı fonların da Türkiye’yi son 6 aydır yakın izlemeye aldığına vurgu yapan Tahincioğlu, “Bunu bize gelen talepten de ölçüyoruz. Son dönemde özellikle yerli fonlara yaptığımız satışlar yabancı fonların ilgisini çekti. Yabancı fonlar çok ciddi olarak Türkiye'yi izliyor. Yatırım ortamının çok cazip olduğunu görüp harekete geçecekler. Bize de bu yönde talep var” şeklinde konuştu.


Kur ve faiz etkisi azalıyor

Tahincioğlu, kur ve faiz dalgalanmalarından en çok inşaat sektörünün etkilendiğini de belirtip konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zor bir süreç geçirdik. Ancak 2 aydır tablonun değiştiğini görüyoruz. Konut kredi faizlerinin de düşmesiyle birlikte satış ofislerinde hareketlilik başladı. 2 yıldır bekleyen talep alıma dönüyor. Stokların erimeye geçtiğini görüyoruz. İnşaat sektöründe en kötü geride kaldı. Sektör zor bir dönemden geçmesine rağmen firma olarak çalışmalarımızı durdurmadık. Sektörümüzde yaşanan sıkıntılı durumlara rağmen şantiyelerimizdeki çalışmalarımız hız kesmeden devam etti.”

#Tahincioğlu
#Özcan Tahincioğlu
#Konut
#Kur
#Faiz
5 yıl önce