|

Yatırıma devam edeceğiz

Mersedes-Benz Türk CEO’su Rainer Genes, 2015’in ilk çeyreğindeki rekor araç satışlarına çok şaşırdıklarını açıkladı. “Türkiye’ye inanıyoruz. Yatırım yapmaya devam edeceğiz” diyen Genes, yerli araç hamlesini de yakından takip ettiklerini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/05/2015 الأربعاء
Güncelleme: 20:28 - 12/05/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak

Mersedes Benz, 100. yılını geride bırakan Stuttgart Sindelfingen'ndeki fabrikasını Türk gazetecilere açtı. 90 ülkeden 35 bin işçi ve 5 bin dev robotun çalıştığı fabrikada 4 binden fazla Türk çalışan var. Fabrikayı gazetecilere gezdiren Mercedes Benz Türkiye CEO'su Rainer Genes, Aksaray'da kamyon, İstanbul Hoşdere'de otobüs fabrikası yatırımlarıyla ilgili de bilgi verdi.




SATIŞLARA ŞAŞIRDIK


2015 yılı ilk çeyreğinden çok memnun aldıklarını ifade eden Genes, rekor satışların kendilerini oldukça şaşırttığını söyledi. Genes, “Kamyon satışları Mart'ta yüzde 63, Nisan'da yüzde 103 oranında arttı. Türkiye'de 2014 yılında 3686 otobüs üretirken, 2015'te 4700 otobüs üretmeyi hedefliyoruz. Havayolu ve otoyol inşaatı gibi büyük projelerle kamyon ihtiyacı artacaktır. Dolayısıyla kamyon satışlarının artmasını bekliyoruz” diye konuştu.



ÇOK DESTEK ALIYORUZ


Genes, Mercedes'in toplam yatırımlarının 885 milyon Euro'yu bulduğunu hatırlatarak, “Türkiye'nin dinamik nüfusu var. Yaş ortalaması 30. Türkiye'ye inanıyoruz. Yatırım yapmaya ve potansiyeline güvenmeye devam edeceğiz. Hükümetten de önemli destekler alıyoruz” dedi.



TÜRKİYE'NİN YAPACAĞI YERLİ OTOYU TAKİP EDİYORUZ


Genes, Türkiye'nin yerli oto atağı içinse şu yorumu yaptı: “Yakından takip ediyoruz. Başarı için küresel anlamda tercih edilen bir marka olmak gerekiyor. Türkiye'nin yerli otomotiv için uzmanlığı, bilgisi, tecrübesi ve parası var. Küresel satış hacmine ulaşmak ve mevcut markalarla rekabet etmek ise zor. Elektrikli araçlar oyunu değiştirebilir. ABD'deki TESLA iyi model olabilir. Tabii TESLA da küçük ölçekli marka olarak kalabilir. Seyrini görmek gerekir. Türkiye'de çok sayıda uzmanın bu konuda çalıştığını biliyorum. Bu olumlu anlamda bir meydan okumadır. Dediğim gibi en büyük zorluk küresel marka olabilmektir.”



Aksaray kritik önemde


Türkiye'de 48. yıldır faaliyet gösteren Mercedez Benz Türk'ün, 3800 çalışanı var. Genes, kamyonda yüzde 50, şehirlerarası otobüste ise yüzde 60 ile pazar lideri olduklarını anlattı. Genes'in verdiği bilgiye göre otobüs ve kamyon fabrikalarında yüzde 90'a varan oranda yerli tedarikçi katkısı var. Genes, Aksaray'daki fabrikanın İran'a ambargonun kalkması ve Irak ile Suriye'deki siyasi durumun normalleşmesi halinde kritik öneme sahip olacağına dikkat çekti.


#Mercedez Benz
#Genes
#Rainer Genes
#yerli araç
٪d سنوات قبل