|

Yerli olmayan yazılım cari açığı yükseltiyor

Türkiye yerli olmayan yazılımlardan yılda 1,2 milyar lira vergi kaybediyor. CPM Yazılım Başkanı Recep Palamut, “Yerli olmayan yazılım şirketleri ile yarışmak için vergi düzenlemesi şart. Yerli olmayan yazılım şirketlerine vergi zorunluluğu getirilmeli” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:11 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yerli olmayan yazılım cari açığı yükseltiyor
Yerli olmayan yazılım cari açığı yükseltiyor

Hükümet tarafından kullanım zorunluluğu çalışmalarının devam ettiği “yerli yazılım” sektörü, yerli olmayan yazılımlarla vergi uygulamaları yüzünden rekabet halinde olamıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut; “Yerli olmayan yazılım şirketlerine ülkemizde gümrük vergisi ve ÖTV uygulanmıyor. Yazılım sektörüne dair ithalat konusunda yapılacak düzenlemelerle rekabet alanında ciddi rahatlamalar yaşanacaktır. En önemlisi de yerli olmayan yazılım şirketlerine uygulanmayan vergiler yüzünden ülkemiz her yıl 1,2 milyar TL vergi kaybı yaşamaktadır” dedi. Bilişim Sanayicileri Derneği rakamlarına göre de yazılım sektörünün hacmi yıllık 11,9 milyar TL iken, bu rakamın yaklaşık 3 milyar TL’sini yerli yazılım oluşturuyor.Yerli olmayan yazılım ise 6 milyar TL’lik bir paya sahip.

ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR

Recep Palamut ayrıca, internet üzerinden download edilerek dahi Türkiye’ye sokulabilen yazılımların neden olduğu kayıt dışı ekonominin her geçen gün ülke ekonomisine daha fazla zarar verdiğini dile getirdi. Türkiye’nin artık yazılım sektörüyle ve Türk yazılımcılarıyla dünya sıralamasına girebildiğine dikkat çeken Palamut, “Çok fazla Türk yazılım firması varken, yerli olmayan yazılım firmalarından hizmet almak ülkemiz ekonomisi açısından, özellikle bu dönemlerde sorgulamamız gerekir” dedi.

#Yazılım
#Cari açık
#CPM Yazılım
7 yıl önce