|

Yerli yazılımın gücüyle 2018 yılı KOBİ'lerin yılı olacak

Türkiye’nin yerlileşme ve millileşme sürecinde yazılımlar gün geçtikçe daha da önemli bir rol oynuyor. Türk sanayisinin millileşme programlarında hareketlilik yaşanırken, Cumhurbaşkanlığı tarafından KOBİ’lerde ERP kullanımını yaygınlaştırmak için gerçekleştirilen toplantılar yazılımcıları heyecanlandırdı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Ahtagil, yerli yazılımın gücüyle 2018 yılının KOBİ’lerin yılı olacağını belirtti.

Yeni Şafak
10:36 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yerli yazılım çalışmaları  gün geçtikçe daha da önemli bir rol oynuyor.
Yerli yazılım çalışmaları gün geçtikçe daha da önemli bir rol oynuyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın KOBİ’lerde ERP kullanımını artırmak için düzenlediği toplantıların oldukça önemli olduğunu da aktaran Serkan Ahtagil, “Hükümetimiz KOBİ’lerde verimlilik artışı sağlamak amacıyla ERP kullanımını yaygınlaştırmak için yerli yazılımcıların da katıldığı toplantılar düzenlemeye başladı. Bu toplantılar aynı zamanda ERP sektöründe yer alan yerli yazılımcıları da desteklemek amacıyla yapılıyor. Yerli yazılım sektöründe uzun yıllardır yürüttüğümüz çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ev sahipliğinde, KOSGEB katılımı ve TÜBİSAD organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan ilk toplantı, bu yolda atılmış en önemli adımların başında geliyor” dedi.


Ahtagil, “Bu toplantıda ERP kullanımını yaygınlaştırmak adına çok önemli kararlar alınacağı düşüncesindeyiz. Sektörümüzün lider firması olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki inovatif çözümlerimiz ve yenilikçi tarzımız ile birçok farklı sektörde deneyim sahibiyiz. Biz yazılımları evinizin anahtarı olarak görüyor ve yıllardır evinizin anahtarı başkasında olmasın sizde olsun diyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin desteğiyle sanayimizin ve KOBİ’lerimizin verimliliklerini artırarak sürdürülebilir projelere imza atacağımıza olan inancımız tam” dedi.

#Yerli yazılım
#KOBİ
#CPM Yazılım
#Serkan Ahtagil
6 yıl önce