|

Yerli ve milli 'Zeytin Dalı'

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin operasyonu ile sınırımızdaki PKK ve PYD terör örgütlerini temizlemek için mücadele ediyor. 72 savaş uçağı ile gerçekleştirilen operasyonda 113 hedefin 108’i tam isabetle vuruldu. Yerli ve milli mühimmatların ön plana çıktığı operasyon için güvenlik uzmanları, dünyada bu operasyonu yapabilecek ülke sayısının 5’i geçmeyeceğini belirtiyor.

Yeni Şafak
11:20 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 11:48 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Milli silahlar, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı'nda  göğsümüzü kabartıyor.
Milli silahlar, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı'nda göğsümüzü kabartıyor.
Fırat Kalkanı Harekatı ile sınır hattının terörden temizlenmesinin ardından, Afrin'e operasyon gündeme gelmişti. Adeta bir terör yuvasına dönüşen Afrin'in, PKK/PYD'den temizlenmesi için düğmeye basıldı. 20 Ocak Cumartesi günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), saat 17.00'de başlayan operasyonunun adını "
Zeytin Dalı Harekatı
" olarak açıkladı.

Yüzde 75 milli ve yerli mühimmat

Zeytin Dalı operasyonda dördüncü güne girildi. Başbakan Binali Yıldırım, medya yöneticileriyle yapılan toplantıda Afrin operasyonunda
yüzde 70-75 oranında milli ve yerli mühimmat
kullanıldığını açıklamıştı.

Türkiye’nin geliştirdiği milli silahlar karşısında darmadağın olan terör örgütleri üçüncü günün sonunda kaçacak delik aradı.

Böylesi tarihte görülmedi

72 savaş uçağı ile gerçekleştirilen hava akınının benzeri tarihte görülmedi. En son 2007’de Irak’ın kuzeyine yapılan harekâta 50 uçak katılmıştı. 113 hedefin yüzde 95.57 bir isabetle 108’inin vurulması ise
dünyada benzeri olmayan bir rekor
olarak belirtiliyor.
  • Güvenlik uzmanları dünyada bu operasyonu yapabilecek ülke sayısının 5’i geçmeyeceğini belirtiliyor.

Daha önce Kuzey Irak ve Güneydoğu'daki terör operasyonlarıyla Fırat Kalkanı Harekâtı'nda terör yuvalarını imha eden milli silahlar, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı'nda da göğsümüzü kabartıyor. Terör örgütü PYD'nin işgali altındaki Afrin'de başlatılan operasyonda, teröristlerin mevzi, sığınak, tünel, cephanelik ve araçları, gururumuz yerli silahlarla imha ediliyor.

İşte Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yerli silahlar ve mühimmatlar...



#Yerli
#Milli
#Afrin
6 yıl önce