|

Emirhan Muran-Kübra Dağlı’nın şampiyonluk gösterisi - Video haber

Emirhan Muran ve Kübra Dağlı Peru’da düzenlenen taekvando yarışmasında birinci oldu. Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Peru'nun başkenti Lima'da düzenlenen şampiyonaya 55 ülkeden 760 sporcu katılmıştı. İşte Emirhan Muran ve Kübra Dağlı’nın şampiyonluk gösterisi…

Yeni Şafak
09:22 - 4/10/2016 Salı
Güncelleme: 06:25 - 4/10/2016 Salı
Diğer

Emirhan Muran ve Kübra Dağlı'nın şampiyonluk gösterisini haberimizden izleyebilirsiniz. 760 sporcunun katıldığı yarışmayı ülkemizi temsil eden çiftler kazandı. İşte şampiyonluk gösterileri…







Türkiye Tekvando Milli Takımı, Peru'da düzenlenen 10. Dünya Poomse Şampiyonası'nda 16 madalyayla genel klasmanda ikinci oldu. Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından başkent Lima'da düzenlenen şampiyonaya 55 ülkeden 760 sporcu katıldı. Rekor sayıda sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye'yi 20'si erkek 16'sı kadın olmak üzere 36 sporcu temsil etti. Türkiye, son gün elde ettiği madalyaların ardından 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyaya ulaştı. Toplamda 16 madalya kazanan Türkiye, genel sıralamada Güney Kore'nin ardından dünya ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.




DERECEYE GİREN SPORCULAR


Dereceye giren sporcularımız ve kategorileri şöyle: 30 Yaş Üzeri İkili Takım kategorisinde Mevlüt Pekcan ve Serim Olgun Kahveci'den oluşan takımımız dünya şampiyonu olarak altın madalya; 18 Yaş Üzeri Free Style İkili Takım kategorisinde Emirhan Muran ve Kübra Dağlı'dan oluşan takımımız dünya şampiyonu olarak altın madalya; 51-60 Yaş Erkek kategorisinde Mustafa Yılmaz dünya şampiyonu olarak altın madalya; 12-17 Yaş Free Style İkili Takım kategorisinde Ramazan Aydın-Buse Nur Sevük'den oluşan takımımız dünya şampiyonu olarak altın madalya; 12-17 Yaş Freestyle Erkek kategorisinde Enes Doğuhan Bilgin dünya ikincisi olarak gümüş madalya; 30 Yaş Üzeri Erkek Takım kategorisinde Kemal Yılmaz, Mustafa Yılmaz ve Güray Türk'ten oluşan takımımız dünya ikincisi olarak gümüş madalya; 12-17 Yaş Freestyle Kadın kategorisinde Gülsena Karakuyulu dünya üçüncüsü olarak bronz madalya; 31-40 Yaş Kadın kategorisinde Serim Olgun Kahveci dünya üçüncüsü olarak bronz madalya; 41-50 Yaş Erkek kategorisinde Hayri Temel Alper dünya üçüncüsü olarak bronz madalya; 12-14 Yaş Kadın kategorisinde Şevval Yarar dünya üçüncüsü olarak bronz madalya; 18-30 Yaş İkili Takım kategorisinde Habip Okcu-Elif Aybüke Yılmaz'dan oluşan takımımız dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandılar.


15 Temmuz şehitleri unutulmadı


Dünya ikincisi olarak önemli bir başarı elde eden Tekvando Poomse Milli Takımı, 15 Temmuz şehitlerini unutmadı. Türk Milli Takımı, üzerinde şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in fotoğrafının bulunduğu “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz” yazılı pankart açtı.


#Kübra Dağlı
#Emirhan Muran
#Peru
8 yıl önce