6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.


Emeklilik dilekçesini teslim ettikten sonra maaşın bağlanma süresi işlem yoğunluğuna göre değişiklik gösterir. Emeklilik başvurusu yapıldıktan sonra kişinin dosyası Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından incelenir. Bu incelemelerde sigorta başlangıç tarihine göre gerekli olan prim günü sayısı ve yaş şartına bakılır. Bu süreç 1,5 – 2 ay sürer.

Emeklilik dilekçesinin teslim edilmesi gereken yer Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Bununla birlikte internet üzerinden başvuru da yapılabilir. Emekli olmak için bu dilekçenin online olarak doldurulması ya da SGK’ya teslim edilmesi yeterlidir. Emeklilik dilekçesi ile birlikte başka birkaç evrak daha teslim edilerek emekli olmak mümkündür. Emeklilik dilekçesi nereye verilir, emeklilik başvurusu yaparken hangi evraklar gerekir, emeklilik dilekçesinde neler yazmalı, nasıl yazılır, emeklilik dilekçesi kaç günde sonuçlanır? İşte tüm bu soruların yanıtları yazımızda.

Dilekçe, bir kuruma dilek, şikayet ve ihbar gibi nedenlerden dolayı yazılan yazılara denir. Dilekçe örneği ile dilekçe yazım şeklini bu yazımızda adım adım detaylarıyla anlattık. Peki, dilekçe nasıl yazılır, dilekçede kullanılan dil nasıl olmalı, dilekçe sonunda 'arz ederim' mi 'rica ederim' mi ifadesi kullanılır, dilekçe de tarih ve imza nereye yazılır? İşte tüm bu detaylarla birlikte, tam bir anlatımla dilekçe örneği haberimizde.



